Albertje Kretiek

WalterNog maar een week en we zijn pleite op naar de skippy de boskangoeroe. Eindelijk gaat het dan gebeuren Pa Kretiek gaat de lucht in. Tassie bijna gepakt en allememagies we houden meer plek over dan op zo´n trippie naar de joe naait et steeds. Deze keer geen mud aardappelen, 10 kilo kaas, 5 kilo drop, twee dozen stroopwafels, twee dozen pepermunt en meer van dat soort spul waar ze dan op wachten bij de Vlot familie in Chowcilla. Ook geen Zaanse klokken nee, echt niets van waarde of eten gaat mee.

De douane in Melbourne kan fluiten naar de overheerlijk hollandse pitjeskaas. Op TV heb ik de laatste tijd op zondagavond als ik de vrouw niet hoefde te verwennen naar dat programma gekeken waar ze vliegvelden lieten zien met al het gemauw. Van die Chineesjes die in plaats van nummer 63 een koffer vol met etenswaren meebrachten waar een kip de hik van zou kunnen krijgen zoveel ongedierte vervoerden ze. Nee Albertje heeft geleerd, ooit had ik een zak van 2 kilo pepermuntballen meegenomen en daarvan gingen de alarmbellen rinkelen.

Grootste drugvangst ooit stond er al bijna in de newspapers, tot die slimpies erachter kwamen dat Albertje een trouw, lief en handig ventje was die niet zou passen in de statesgevangenis.  O, o, wat zal ik moeten oppassen daar aan de onderkant van de aardkloot ze rijden daar aan de voor ons verkeerde kant. Hebben het stuur naar Frau´s kant verplaatst en zal ook de andere verkeersregels moeten onthouden. Maar ja Albertje is niet voor niets een truckdriver geweest en is zeker niet voor 1 gat te vangen. Gaan jullie allemaal meekijken met onze trip, kenne jullie zoveel tijd vrijmaken dat je ook tijd hebt voor de plaatjes die Frau lief gaat maken?

vakantie 1

Wisten jullie dat het geen geintje was van mij wat betreft de Prijs die we meebrengen voor degene die zich aangemeld heeft om berichten te ontvangen van plaatsing nieuwe verhaaltjes. Nog niet gedaan stom, stom en nog eens stom zo gemakkelijk heb je nog nooit de kans gehad op een echte prijs te winnen. Geen corruptie, geen valsheid in geschriften. Nee Albertje trek zelf geblinddoekt een naam of mail adres. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden, het is maar dat je het weet.

Ook voor de meest ontroerende, warme of spontane reactie op de blog wordt beloond met een cadeautje, meedoen? gewoon reageren, mot wel effe melden dat soms de goedkeuring effekens wat langer duren omdat we zitten met een tijdsverschil.

Gullie zalle wel denken, wie is die vent die nu schrijft in een taal die niet lijkt op Spaans of Hollands, ik zal me effekens voorstellen.

Wie Jeff Dunham kent, kent Walter. Ken je ze niet, dan mis je wat hoor. Maar vooruit, de familie identificeert Albertje Kretiek Himself  graag met mopperkont Walter en die heeft soms ook wel wat van hem weg. Cynisch, kritisch, maar altijd met een komische ondertoon.

vakantie 2

Gullie motte de garoetjes hebben van mij en tot ziens in Australië

Albertje Kretiek Himself

Note door Monique:

Jaren geleden begon Albertje als Albertje Kretiek Himself te schrijven in het blaadje van de korfbalclub, later maakte hij hele verhalen over onze reizen naar de USA. Een deel daarvan is bewaard gebleven en hier te lezen.

In Australië zal Albertje dus de pen weer ter hand nemen. Voor de liefhebbers!

Ook zijn verslagen zullen worden aangekondigd op de voorpagina van het blog, zodat niemand het hoeft te missen. Sjoetkeessies (koffers), Monique als mammagatie (navigatie) en bruine beren die hun weg zoeken in het toilet (zelf raden) en wie weet wat er nu nog bij komt in het land van de kangaroes?

10 reacties op Albertje Kretiek

 1. Mia zegt:

  Albertje Kretiek ,Kijk er weer naar uit om alles te lezen en de mooie fotos die waarschijnlijk gaan komen, en misschien ben ik wel de gelukkig met een prijsje !!!!Groetjes van uit een herfstachtig brabant…..

 2. kaatje zegt:

  Geweldig! !!!💋💋💋

 3. Bianca Brouwer zegt:

  Ow ow ow ik wacht weer met smart op je smakelijk verhalen.. het leest altijd zo heerlijk weg.
  Bedankt voor je heerlijke ongezoute stukjes tekst van jullie avontuur..

 4. A3ana zegt:

  Aaahhhh dat wordt weer genieten, jullie op reis en ik in mijn stoel achter de lappetoppie!!!!

 5. Jan&Annie zegt:

  We zijn al benieuwd naar die gezellige mooie verhalen!

 6. Jolanda zegt:

  bai oos thuis zeeje ze vroeger altaid tegen main, gai, gai verleest oew verstaand nog wellus!
  Ben benieuwd, goagut deze kir wel lukkuhhh, kwit zekur, dan hoop ik wel detdu lach op main gezicht blaif stoan, na al deese leutige verhoaluhh!!
  Groetjes jullie tweej en tot leesus!

 7. Dimphy zegt:

  Nou ik kijk er naar uit naar jullie verhalen en foto”s. Marco van onze Bert vertrekt de 28 ste voor 10 maanden naar Australie. Dus ik ben benieuwt naar jullie en hem zijn belevenissen, Jullie alvast een goede reis en heel veel plezier en volop genieten !!

 8. Rianne zegt:

  Ben benieuwd naar jullie verhalen. Ze worden ook zo leuk geschreven.
  Verder wens ik jullie een hele goede reis en een leuk vrrblijf daar. Enjoy.

  Gr Rianne

 9. groeten van Martin zegt:

  ik wens jullie een geweldige vakantie. Geniet er samen van en maak ons deelgenoot.

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s