Voor mij hoeft het niet meer

Staat je geluid wel aan????

Ik heb er genoeg van ik wil terug naar Spanje, dat onderste boven gedoe ik kan er niet meer tegen. Heel lang en dan schrijf ik over heeeeel lang loopt men mij al te vertellen dat Australië een tof land is. Dat ik er zeker zou van gaan genieten van al dat moois maar en nu komt het ik most uitkijke voor de vele kangaroos die hier vrij en vrolijk rond lopen. Ons Peet die hier ook geweest is bevestigde dat, met Albertje doe mij een plezier en kijk uit voor die springknijnen. Als je er 1 voor je wagen ziet oversteken bedenk dan gelijk zijnes maatje volgt hem. Dus de eerste mis de tweede zeker op de motorkap.

Ikkus diervriendelijk als wat huurde gelijk een auto met een kangaroo wegduw rek op de auto want tja je wilt geen vlekjes op de motorkap op vakantie. En maar turen en super opletten op de kamikaze springknijne die me van rechts of links wil snijden. Mootje een extra onderbroek aangegeven voor het voorkomen van lekkage die ze eventueel bij een boem zo kunnen laten lopen. Alle tassies en losse onderdelen met gorillatape ( ducktape maar dan sterker) vastgeplakt ja ik ben voorbereid op wat …….

kangeroo Henkie

We zijn nu al een paar dagen in onderstebovenland en nu komt het ik heb nog geen 1 springknijn gezien ook niet op afstand, daar ben ik behoorlijk pissig om. Op elk plaatje of foto van dit land komt er wel zo´n knijn voor. Maar nee hoor knijnejager ikkus staat voor Jan met die korte achternaam in zijn outbekkleertjes. Klaar voor het wild van hier, het enigste wat ik zie is een paar wilde wieve die half bloot hun hebbetjes en houdertjes laten dansen. Gelukkig hebben ze hier nog een beetje zwaartekracht anders zouden de tetes voor hun oogies hange. Trouwens mijnes Mootje heeft nog steeds last van opspringerigheid. ze is nog een beetje van de leg en mot nog steeds wenne. Geen gegil meer van angst door het links rijden en jawel wij staan soms nog wel aan de verkeerde kant van de auto. Dan om eerlijk te zijn voel je je een druifke, sta je met de deurkruk in je klauwtjes blijkt alles te zijn verplaatst naar de andere kant. Zo ook gisteravond na het eten, we komen terug bij de koets en al pratend lopen we saampies verkeerd. Mootje blij dacht dat zij nooit er in zo trappen of lachte ze om mij die dacht dat ikkus het wel door had.

Trouwens ikkus begin nu een bietje aan die koets te wenne. Kon toch de eerste dagen zonder me kupke te stoote niet instappe. Ik leek die vent wel die met kettingen en sloten in een bakkie gedaan werd. Vanmorgen had ik het opeens door, eigenlijk stond Moe weer eens te mauwe, stak me kupke en me linkerpoot tegelijk in en hopla oud dook er zo in. Was er zelf verbaasd van dus in het dorp na het brekkie knauwe weer geprobeerd. Ik heb het nu door en zonder schade zo op het stoeltje ploffe, was ik in alle staate.

kangeroo Henkie 2

 

Ikkus heb trouwens Baas Frau een ultimatum gesteld mocht ik ook op kangerooeiland ook geen springknijne zien ik rechtstreeks vanaf het vasteland naar huis vlieg. Ben trouwens ook nog op zoek naar een barbier die mijn kupke kan snoeie want mijnes haar groeit hier als onkruid. Zal wel komen doordat alle het goeie naar benede zakt en ikkus blijkt goed haar te hebbe.

Morgen hebbe we als jullie legge te meure op 1 oor een grote verplaatsing van zo´n beetje vijfhonderd kilometer. Ikkus heb er zin an heerlijk toere en kijke naar die grote bakken die voorbij komen of me inhalen. Rijden tja das toch wel mijn grootste hobby en zelf mijnes eega geniet dan met gepaste teuge. Doet haar oogies eens dicht, snoept wat uit de pot en loekt wat op internet. Kortom wij kome nog eens ergens.

En komme we de eerst knijn tege dan zulle we saampies spontaan zinge et liedje van het Coktailtrio…….. (je hebt je geluid toch wel aan???)

Kangaroe-eiland
Dit is het geluid van een haastige kangoeroe
Radeloos, redeloos, reddeloos
Want tijdens haar middagtukkie
Is zoonlief uit ’s moeders buidel geslopen
Nieuwsgierig naar de wijde waereld
Nu gaat ze rond bij haar buurvrouw, en ze vraagt

Heije Henkie gezien, Sien
Heije Henkie gezien
Nee, maar misschien tante Stien, Mien
Heit die Henkie gezien

tralalala

gullie motte de garoetjes hebbe van gullie Mo en Meneer Kretiek on vacancy

16 reacties op Voor mij hoeft het niet meer

 1. Pingback: Voor Albert hoeft het niet meer …. | DOWN UNDER 2014

 2. DVDGuy zegt:

  Zullie hebt nog weken te gaan, dus springknijnen kommie vast nog wel tege

 3. Marian zegt:

  Positief blijven Albert ……dat is je toch ook geleerd?????

 4. Monique visser zegt:

  Heel veel plezier en je weet wat je zoekt vind je niet, ze komen heus wel op je pad. Super om te lezen.weer en een fijne dag.

 5. Inge zegt:

  Even fijn meegezongen! En…. je vakantie is pas begonnen, die springbeesten komen vast nog wel, je hebt al koala’s gezien en prachtige vogels. Veel plezier verder en bedankt voor je verslag!

 6. A3ana zegt:

  Gezellig hoor dat trio net uit bed! Niet alles in de 1e week Albertje, wie wat bewaard heeft wat. Zou mij ook overkomen, aan de verkeerde kant van het stuur instappen. Heerlijk dat de temp. nu omhoog is, wees maar blij, regen komt hier behoorlijk naar beneden als 2 uur. Nog 1 uur regen dan is het weer voorbij maar de temp. zakt. Kaggel an hier, kaggelen jullie maar heerlijk 500 km verder.

 7. Jan & Anita zegt:

  Hahahaha wij zijn in Adelaide naar de Zoo geweest om de kangeroes te zien die siësta lagen te houden. Succes!!!

 8. Gea zegt:

  De springkonijnen komen pas tegen de schemering over de weg huppen. Je ziet ze vast nog weg Albert. Geduld hebben. Succes

 9. En als je er toch een op de motorkap hebt, ze zijn heel lekker op de BBQ 🙂

 10. helma zegt:

  lekker zo,n gouwe ouwe op de vroege morgen!
  hoop dat jullie heul snel heul veul springkijnen mogen zien.
  Veul veilige kilometers en de groeten aan deine Frau!!

 11. Mia. zegt:

  leuk verhaal en ook heel leuk dat liedje, is erg leuk om te horen…..daar moet jij wel blij van worden Albertje Kretiek…..

 12. Cor zegt:

  Hallo Albert, hier even een berichtje uit Noordwest Nederland. Leuk om je berichten te lezen! Zou je misschien, als je het in de gaten hebt, een foto willen maken van een melkwagen als je die ziet? Groetend, Cor knor

 13. Anja van Hulten zegt:

  Whaaaaaaaaaaaa wat heb ik weer genoten van je verhaal !!!! Nee nee geen sprookje maar `n waargebeurd verhaal !!!! Hahahahahahaha GEWELDIG !!!!! Ik begin `n beetje verslaafd te raken aan je verslagen…… Groetje Anja

 14. jackcjvan zegt:

  Ach Albertje
  Het valt nIer mee hè vriend
  Het zal wel door dat ondersteboven hangen komen moet je maar denken
  😎

 15. Trees zegt:

  Nou broer dat iswel een liedje uit een hele oude doos.Maar ik kon hem zo meezingen hoor.Hopelijk kom je de echte ook snel tegen.en dan samen met Monique heel hard meezingen he.xx

 16. Nelly zegt:

  Ik had een heel verhaal aan jiu geschreven Albert om je gemiddelde aan reacties een beetje op peil te houden, maar ging weer eens iets fout haha dus nu een verkorte versie. Zit maat niet in de war dat je die springknijne niet tegenkomt maar je mot gewoon een beetje geduld hebben Alberto. Los van die springknijne kom je waarschijnlijk nog veel meer beesies tegen, die je misschien liever niet zou zien. Mijn oom(van Nederlandse afkomst) zei toen hij al 35 jaar tussen de aussies woonde dat hij nnog steeds niet gewend was aan al die griezels in zijn backyard. Hoop dat het kupke niet teveel beschadigd is van dat in en uitstappen, want anders kan Alberto niet meer zulke mooie verhaaltjes schrijven. Maar je weet: een ezel stoot zich in het gemeen …….
  Nou hoop dat jullie nog heel veel plezier hebben maar dat zal best wel lukken. Zoals je algehoord hebt heeft het in ieder geval geluk gebracht dat Cock effekes mijn zijn billetjes op jouw stoeltje heb magge zitten. Goede reis morgen en we wachten op
  Jullie volgende verhalen.

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s