Allememagies

 

effe vakantieJa echt allememagies wat heb ikkus motte afzien op de reis naar skippiecountry, bijna 24 uur tussen mensen die toevalligerwijs dezelfde kant op plegen te gaan. Na zo,n 6 uur lande we in arie-bieren land Qatar. Je weet wel die country waar over een paar jaar midden in de zomer het WK voetbal gespeeld gaat worden. Bij het uitstappen van de plain sloeg nu de 32 graden in de avond mij al om de oortjes en most gelijk happen naar lucht terwijl het hier ook gewoon oktober is. Kan je nagaan als in juni gespeeld mot worden, dan kenne ze de spelers wel zuurstoftankies op hun rug hangen. Nee, ik verveel me niet in zo´n plain, je krijgt met grote regelmaat een happy en wat te kanen en tja mijn oogjes zijn niet voor niks zo goed ik mot die loopsevrouwe die de drankjes verzorgen ook in de gate houwe. Met een gerechtigd stukje ervaring mag ikkus uwes meedelen dat er best wat rondloopt waar ik met wat maatjes best een avondje zou wille stappe. Niet dat ik niet alleen durf hoor maar sommige van die hupsedeerntjes speake een littelbitje engels en sta je gauw met een bekkie vol.

Na de tusse landing om van plain te wissele rent meer als de helft van de medevliegers op de uitlaatpotjes af, alle meegekome water mot hier achtergelate worden. Nee, Albertje heeft aan boord al een watertje gedaan en de afzuig laten werken. Op de plainparkeerplaats ben ik achter moeder de Frau aangehuppeld die na tig keer vraage net deed of zij de weg wist. Ikkus als de eeuwige sjouwezel, met het geluk dat de grote tassies door het personeel wordt overgeladen, zweete me na een paar meter al de kleere. Het regeloog had besloten dat de vessies ook mee moste in de plain,daar he je alleen maar last van toch?

spreuk 1

Na een nodige douche voor Frau benne we effekes gaan internette want gullie daar waar je bent, motte toch weette waar we uithange. Ook et buikie kreeg weer wat en daarna effies mense kijke. Allememagies wat een hoop manne in jurke hier met theedoeke zo groot dat ze ook als tafelkleedje gebruikt kenne worde. En als je 1 arie-bier ziet loope er vaak tig arie-duskes er achter aan. Dat is wel et mooie van zo´n arie-biereland om een hoop fraukes te magge hebbe, alleen mij zou et niks lijke ik heb er aan 1 genoeg. Kan haar vaak al niet begrijpe laat staan tig.

Eigenlijk is zo´n verplaatsing wel een heel gedoe zeg en ben er geen fan van. Al dat gesjouw en gedoe voor een welverdiende vakantie, gelukkig hoefe we niet na 3 weken alweer naar huis. Albertje is trouwens de evenaar gepasseerd op grote hoogte dus Neptunes kon alleen maar naar bove kijke en denken daar gaat Albertje Kretiek Himself in de plain.

Zit trouwens nog steeds te bedenke naar een leuke, aardige, passende, warme, gelijkende bijnaam voor mijnes eega voor deze reis. Zat al een bietje te denken aan:
douwnunder-mo
kangeroo-mo
mo-ondertje
Hey-Mo

Je zal wel denke waarom mot dat lieve meissie nou een bijnaampie hebbe kijk das nou Rottjeknors luister maar naar een Rotterdammer en er hangt al een bijnaampie aan je pantalonneke. En uit de bodem van mijn hart ken ikkus uwes meedelen dat ik het goed, vriendelijk en niet hatelijk bedoel. Nee Albertje is een net ventje dat de komende tijd besteed aan het opvoede van Aussies. Mot toch wat te doen hebbe op deze trip waar ikkus alleen maar links mag rijde. Nog 1 nachie slaape en dan gaan we onze rijezel ophaale bij zijnes baasie en gaan we uwes inlichte over hoe en waar en wat we beleefe hier in ondersteboveland.

Ben trouwens wel geschrokke hoor, van al die aanmeldingen om ons te kenne volge. Regelmo heeft al gezegt dat et mij geld gaat koste want als er meer dan 100 abonnementjes zijn, ikkus zeker twee prijze mot koope. Dus maak me gek, meld je aan. Ikkus mot gullie nou verlaate want mijn buikie rommelt en ikkus denk dat ik zo de pot in kan. Natuurlijk pas nadat ik plechtig heb beloofd dat ikkus eerst opsta voordat ik doortrek, anders wordt mijn bipsje aan de pot vastgezooge en ken ikkus niet mee op vakantie. O ja, voor ik het vergeet, ze hadden zelfs een bedje voor me in de pleen en daarbij kreeg ik mijn eigenste piesemaatje in mijn eigenste maat. Gaat die sjouwfeur van de pleen toen ik me te ruste had gelegd over zo´n verschrikkelijke hobbelweg rije. Heb ik hem ff op aan gesproke, zegt die dat ze dat in de lucht turrebullensie noemen. Nou, lag ikkes mooi te stuiteren in mijn bedje, wat die sjouwmefrau zo mooi voor me had opgemaakt.

Garoetjes van Albertje Kretiek Himself vanuit opzijnkopland

8 reacties op Allememagies

 1. Pingback: Allememagies … Albertje blogt in de pleen | DOWN UNDER 2014

 2. Jolanda zegt:

  Heerlijk dat Albertje Kretiek weer in de lucht is, ookal is het in onderstebovenland.

 3. A3ana zegt:

  Hola, dat geschommel in de lucht was om je in slaap te wiegen Albertje. Wat vind jij van Liefie-Mo? Dat past haar wel. Vermaak je maar met die sjouwmefrouwen, beter dan die jurken met die tafel lakens. Sta je alweer op eigen benen?

 4. A3ana zegt:

  benen = onderstel !

 5. Bianca Brouwer zegt:

  Wat een heerlijkheid weer om je verhaaltjes te lezen.. kiep up de goed work 😉

 6. Trees zegt:

  Goed stukkie broer,en ik zou voor douwnunder-mo gaan.Leuk bijnaampie helemaal in stijl.xx

 7. Jolanda zegt:

  Da leest lekker weg Albertje kretiek, kennie waagte tot ut volgende blog.
  Maar ik heb ok gelezen dat de creditcard geblokkeerd is, dus zat te denken aan
  Mo-nikskrediet!

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s