Als het vandaag niet gebeurt …

Outback Appie

Outback Appie

Ik geef het op volgens mij is het een sprookje dat ooit verzonnen is om de familie Kretiek rustig te houden als ze ooit naar Australië zouden komen. Niks van die buidelkenijne echt niks nada nopes de enigiste die ikkus gezien heb zijn van die slaapbuidelkenijne langs de weg. O,ja in een flits toen we hier heenreden zag ik in mijnes uitgeslaape oogies twee bultjes in het land. Gelukkig was mijn schat er snel van overtuigd, wellicht omdat ik zo beeldend vertel, dat het skippies waren. Kan ook een hoopje stenen geweest zijn hoor, maar ja wat Frau geloofd mot je nooit verandere. Vooral niet als het later tegen je gebruikt kan worden. En mijn stelregel is Frau heeft altijd gelijk ook al verteld ze nonsens, je bent tenslotte op vakantie niewaar.

Als je aan zo´n reis begint gaat er natuurlijk ook wat fout zo ook bij de Kretiek familie die doorgaans alles tot in het gaatje heeft gepland. Spontane acties worden dan ook gelijk gemaakt of gedaan. Tijdens ons wijgaanopvakantie planningsdagen keken we op de reisadvieze sites hoe een hotel, B&B, vakantiehuis er uit zou zien. Natuurlijk staan er op die sites hoe groot de bedjes wel zoude zijn, afijn ze meten hier waarschijnlijk met twee mate en valle de bedjes soms smaller uit als dat ikkus zou hoope. En in zo´n klein bedje mot ik dan steevast mijnes schoonheid effies over hares ruggie wrijve, vertelle hoe lief ze is en dan ………….valle we in slaap. Tja et is niet altijd vakantievreugd en lol op zo´n trippie hoor. Al mot ik wel zegge en das eerlijk als we saame op pad zijn we aardig rustig tege elkaar zijn ook als we verkeerd rijde.

Het is vakantie en de eerste week zijn we zonder echtscheiding door gekomen dankzij natuurlijk mijnes toegeefelijkheid of het domhoudesysteem van ikkus. Heb zelfs het stuur effekens aan Frau gegeven uiteraard om te verbloeme dat ikkus voor de zoveelste keer aan de verkeerde kant wilde instappe. Dat engelsrijde heb ik aardig onder de knie al mot ik patsboem, ja Frau, tuurlijk Frau eerlijk zijn dat ook ikkus het er erug moeilijk mee had. Het rijden op een rechte weg gaat super maar dan bij het opdraaie van een tankstation gaat mijnes natuurlijke ik weer in inwerking en sta je gelijk als een balletje gehakt met mosterd te draaie van nou weet ik het effe niet meer. Vooral het zoeke naar de dieselpomp vergt een hoop denkwerk want die dinge zitte hier op plaatse waar je ze niet verwacht. Maar na een extra rondje van de zaak kenne we ons tankie vulle en echt waar zonder onze liefde op het spel te zette kenne we weer verder. In stadjes en bij het wegrijde van bijvoorbeeld een parkeerplaats, lijk ik meerdere keere op Stevie Wonder dan op Albertje Kretiek met bril. Allememagies wat voel je je dan een aapie zeg.

Wat kan er nog meer fout gaan bij die twee zit je nou te denke achter dat ruitje, eerlijk is eerlijk bijna niks. Alhoewel ikkus heb nog wel een puntje van kretiek, in Middleton hebbe we geslaape in een B&B en zoals vele van jullie weete ben ikkus geen fan van slaape bij mense thuis. Maar ondanks dat ikkus dit durf te schrijfe, want enkele van onze vriende hebbe een B&B en zulle mij hierop heus wel aanspreeke schrijf ikkus het toch, lekker puh. Deze B&B liep over van de truttigheid overal kant en prullekes waar een echte vent zoals ikkus de kriebels van krijg. Ja, zegt Frau overal is aan gedacht en voelde zich Sisi. Allememagies wat een troep kan een mens uitstalle voor 1 nachie slaape en op alles was een brieffie geplakt hoe het werkte of hoe het most gebruikt worde. Toen we terug kwame uit de bejaardesoos na een trouwens super lekker happie, je verwacht et niet, wilde Moe een douchie pakke. En daar was geen brieffie opgehange dat het water niet warm zou worde. En mijnes eega en koud water op haar kont is geen happy end laten we mar schrijve. Toen mopperde ze wel en beloofde me plechtig en trouw ze voortaan geen truttebollekamertjes meer zou boeke.

B&B

B&B

Vandaag gaan we een toertje maake over dezes eiland en hoope wat wild dat gewoon op hun pootjes staat op beeldmateriaal vast te legge. Kijk bij Frau effekens waneer ze foto´s plaats want gisteravond ging het hier mis. Volgens onze gastheer trokke wij alle kracht uit de internet verbindingen van zijnes buurt. Tja de Kretiekies hebbe heel wat datavretend spul bij zich en tja et mot ook gebruikt worde toch.

Zo ook blijkt skype met beeld behoorlijk wat data te vreete, maar wat wil je als onze kleinzoon Jordy zijn jaarverplaatsing viert. Als Opa en Oma wil je toch effe et gezichie zien met het geluk dat ook zijn zus lief ook nog effekens plaatsneemt in beeld en in haar eigenste taal met Oma overlegt waarom haarkamme zo belangrijk is voor dames. Jordy netjes aangekleed om op school zijn traktatie te brengen was Macy nog onopgemaakt in beeld. Als een ontplofte marmot als haardracht nam ze het nog niet zo nauw.Dit zijn leuke dinge voor een menske zoals ikkus. Ik mot nou stoppe want mijnes ontbijtje staat klaar en na een warme douche kenne we zo op pad.

SONY DSC

Stofwolk

Dus tot laterssss

Voor de Fraukes een big hug en de mannekes een poot van fikkie namens gullie eigenste Albertje Kretiek Himself aan de onderkant van de aardkloot

5 reacties op Als het vandaag niet gebeurt …

 1. Pingback: Zomaar twee nieuwe blogs rond Kangaroo Island | DOWN UNDER 2014

 2. Helma zegt:

  Weer bedankt voor het leuke verslag en een fijne dag saampjes!

 3. Bianca Brouwer zegt:

  Weer een super geweldig verhaal, ik heb gegierd… (van het lachen dan he 😉 )

 4. Lex zegt:

  Bijzondere vastlegging van jullie belevenissen, erg leuk. Is het niet vermoeiend een groot deel van de dag ondersteboven te zijn? Veel plezier nog. Dank voor de poot nog van fikkie en een poot terug

 5. Inge zegt:

  Heerlijk verhaal weer van meneertje Kretiek! Dankjewel! En de garoetjes uit Gurkum.

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s