Ben nog steeds van de kippeleg

weekend

Pff ik kan er nog steeds niet aan wennen dat ik en ook mijnes reismo voorlopen op wat er gaat gebeuren. Op onze reizen naar de joe naait et steeds stond de klok achter op het leven van Nederland. Zat ´s avond na het mauwe op mijnes blogske heerlijk de krant van die dag te lezen. Zodat ik met een gerust hartje kon gaan slapen met het idee dat gullie daar de hele dag nog konde besteden. Nu is het andersom, ik de traagheid zelf en liefst uit gemak achter de feiten aanloopt wordt nu opgeduwd door tja een paar uur eerder.

Snappen gullie nog wat ik nu zit te mauwe of ben je het draadje nu al kwijt. Kan je voorstellen dat als ik naar mijn bedje gaat om naast mijnes ronkmo te gaan liggen jullie pas opstarten. Ja dat onderstebove leve is zo hendig nog niet. En ben ik nog steeds van de kippeleg dat linkse gedoe is nog steeds niet mijn ding. Na een toertje met mijnes schat klapte ik finaal van de bovenste plak en kreeg een blackout. Ten eerste mot ik vreselijk wennen aan het zitten op de bijrijdersplaats van ons autootje normaal zit ik met mijn pijnelijke kant tegen de deur aan en hangt mijn armpie op de deur steun. Krijgt rust als hij wil en mag meesturen als hij kan, tja het armpie heeft dan een goudleven. Ook mijn hele lichaamshouding is op links gesteld, nu is het totaal anders mijn houding is nu rechts gericht mijn rechterarmpie klapt met regelmaat tegen de deur aan want hij is vrijheid gewend en dat terwijl we een ruime stoere bak bij ons hebben. Maar linkse arm weet niet wat hem overkomt, hangt er een bietje bij en slaat eega regelmatig. Ook een blikkie cola zero kan hij moeilijk pakken kortom hij is totaal van het padtje.

Natuurlijk een mens zo als jij zal denken waar mauwt die dwaas nu over, is hij dan nooit tevrede? Mag met zijnes koninklijke Eega een rondtrip maken in alle outbek weelde en klaagt. Tja beste knoppekastkijkers waar ook ter wereld ik ben best tevrede met wat ik ben en doe alleen speelt telkens weer dat pijn en lukt vandaag niet op. En ikkus weet als geen ander….ikkus mot er gewoon mee leve ……Dan neem ik een pijnstil pilletje en duik een paar uurtjes alleen in bed, ben dan een stukkie van de wereld en vaak sta ik dan weer wat beter op. En bedenk heel tevree dat ik eigenlijk een spekkoper ben dat ik ondanks alles. Door het ongeval heb ik nu wel de tijd om deze reis te mogen maken zo op mijn leeftijd, de meeste leeftijdgenoten van mij kijken nog uit naar dat verre pensioen.Terwijl ikkus met Frau kan en mag geniete van al dat moois.

Maar ook mijnes mupke is van de kippeleg hoor, trekt al een paar keer haar kleedjes omgekeerd aan en hangt et labeltje onder haar neus. Gisteravond deed ze ook haar vest met capuchon verkeerd aan, wel hendig want Mo kreeg zo geen kouwe neus toen we op ons slaapplekkie aanliepe. Alleen most ik als blindegeleideAlbertje haar handje vasthouden anders had ze wellicht in zeven sloten tegelijk geloope.

Vandaag terwijl jullie liggen te slaape houde wij een rustig aan dag en krijg ik als het goed gaat weer wat schone onderbroekjes in de tas. Ons Mo gaat wat kleertje zo een badje geve en hoopt zo weer een beetje in haar ritme te komen. Kortom et lukt hier allemaal wel en uit de berichten en reacties kenne we merke dat jullie ons wel volge. Op het gemauw van iemand dat onze autovolgsysteem nog op een plekkie stond waar wij allang niet meer waren hebben we koste nog moeite gespaard en een wijziging aangebracht. Nu is hij gekoppeld aan mij en staat er een er een antenne op mijnes kupke en als er een een wiffie verbinding is kan je me volge. Dit doen we op eigenste idee hoor en wille gullie geïnteresseerde een blik gunne in ons leve en alles gebeurt op vrijwillige basis en zonder winstbejag.

IMG_0058

O ja er was ook nog een Bep die ons kwijt was en ons gemauw niet meer kon vinde maar na wat geduw en getrek heb ik haar weer in een goede baan kenne lijde. En kan ze ons weer volgen, om dit soort akkefietjes te voorkomen hebben wij een blogvolgenkrijgdaarvanbericht systeem. Aanmelden kan nog steeds en op de voorkant of te wel homepages kan je je aanmelden. En nog steeds kan dat en dat maak ook jij kans op een prijske die we verlote onder de aanmelders. Allememagies door dat gedoe mot ik na belofte nou twee uitgaves doen want we zijn de 100 ruimschots gepasseerd.

He knoppekastkijkers ik ga wat van mijnes dag maken en de zondag opteren terwijl de meeste als ze dit leze net opstaan en nog aan de zondag kunne beginne.

Het ga gullie allemaal goed en wille gullie mij is een plezierke maake reageer dan eens masaal zodat ik mijnesmeeschrijf mo een keertje passeer.

Garoetjes van gullie speciale reporter aan de onderkant van de aardkloot
Albertje Kretiek Himself

19 reacties op Ben nog steeds van de kippeleg

 1. Pingback: Albertje Kretiek is van de kippeleg | DOWN UNDER 2014

 2. Inge zegt:

  Nou Albert, lees je blog nu pas. Eigenlijk zou ik ook net naar bed! Hier is het nu za.av. 1 nov. 23.19 u. Hopelijk knap je gauw weer op en vind je een manier om wat comfortabeler in de auto te zitten. En zoals ik lees, wordt het warmer bij jullie, wat jou meestal ook goed doet. Hier was het vandaag de warmste dag ooit op 1 nov.! In Gorkum is de kermis begonnen en ik herinner me heel wat koude kermissen (letterlijk) waar ik met de kids rondliep begin november. En nu zo’n stralende, warme dag. Maar vanaf morgen is dat over. Geniet van je rustige weekend!

 3. Fred Tromp zegt:

  Geweldig,Albertje Kretiek! Wat ik begrijp van je dialect heeft me het splitsen van mijn kanten. Nog 5 weken en ik kan het wel allemaal begrijpen denk ik! Houd het omhoog – het schrijven, dat is ….;-)

 4. Jolanda zegt:

  Albertje Kritiek je bent een toppertje. Als jullie nu ff in downunder de wereld in de gaten houden dan kunnen wij hier in Amsterdam om 23.52 zaterdagavond onze luikies toedoen

 5. A3ana zegt:

  Haha Albertje Kritiek, je bent de wc-rol vergeten op de antenne. Autootje is goed te volgen hoor, niet meer in Doha, niet meer in de zee…. gaat helemaal goed komen.
  Dat Fred moeite heeft om je te volgen is niet zo gek, ook ikkes heb datte. Om jouw Mometkrediet te verslaan, dat gaat niet lukken. Ik probeer nu hoe het voelt met mijn rechterarm uit het raam. Dat voelt niet lekker, tegen draads zeg maar. Hoop wel dat je je weer snel beter gaat voelen en kan wennen dat we toch bovenop je zitten.

 6. Trees zegt:

  Zo we zullen er weer een reactie.tegen aan gooien.Nog even je blog gelezen voor het slapengaan.Vanavond hebben we een gezellig halloweenfeestje gehad bij Ricardo en Sjoerd.Foto’s staan op facebook.Hopelijk voel je je weer wat beter,fijne dag vandaag xx

 7. Monique visser zegt:

  Fijne relaxfauteuils en een heerlijk stukkie

 8. helma zegt:

  ach,prulleke toch….ik hoop dat je snel aan dat linkse ,ondersteboven gedoe went.Lees je blog s morgens,bij een bakkie.Daar verheug ik me net zo op,als in NL, de krant in de bus valt…..
  Met het grote verschil,dat je me aan het lachen maakt en dat kan ik van de krant niet zeggen…..Ga zo door!

 9. Marian zegt:

  Hoop dat je een beetje beter wordt ,en fijn kan genieten van jullie mooie reis

 10. Jolanda zegt:

  Geweldig geschreven door een kip die van de leg aaf is, ge zal wel lekker op een terrasje zitten, of legge te slapen, mijne zondag is begonne, ga ff naar de damesvoetbal kijken en zeg zovast weltruste tegen jullie, ik ga hier (leste dag zegge ze) van de zon genieten, wie hat da gedacht, gisteren 1 november 21 gr, mhhhh lovin it!

 11. Wim zegt:

  Hey Mate, het werkt verslavend die blogs van jullie, het eerste wat ik doe als ik opsta, kijken op de pc of jullie iets te melden hebben.
  Ik geniet van jullie verhalen , jammer dat het fysiek niet helemaal lukt, ik denk/hoop dat het wel goed komt.
  No worry’s, ja ja ik spreek ook wat downunders.
  Geniet van jullie reis, dan geniet ik mee.

 12. Jan&Annie zegt:

  Hopelijk ben je weer gauw AAN de kippeleg en kunnen jullie volop genieten! Wij gaan nog ’n dagje snacken en proberen wat te verkopen!

 13. Anja van Hulten zegt:

  Hahahahahahaha Albert dhe vink zo leuk hoe jij met zoveel humor schrijft !!!!! Ik lig in `n deuk hier achter de pc. maaruh…. ik hoop voor je dat het snel went dat achterstevoren linkshandig op z`n kop en tijdverschil gedoe !!!! Ennuh……. geef Mo `n knuf van mij xx

 14. Bep littig zegt:

  Hai Albert hier Bep die jullie kwijt was ben er weer toppie hoor alleen moet ik effies wennen aan jedialect masr ik geniet lekker verder van jullie knuffels voor jullie.xxxxx

 15. Dimphy zegt:

  Hey Albert, het komt wel goed met je alles went. Het is weer een keileuk stukje !! Ik heb nog nooit zoveel gelezen als de laatste dagen, maar zeker de moeite waard , Veel plezier verder !!

 16. Sjouk zegt:

  Ontzettend tof stukje weer Appie OutBek! Altijd weer geweldig om jullie stukjes zo te lezen (stiekeme lezer, geen reageerder :P) Maar vond dat we nu wel effe moesten reageren hoor!
  Super dat jullie het zo naar de zin hebben in dat verre verre kangaroeland! Hoop dat het snel weer een beetje beter gaat met je gezondheid en dat de kippenleg weer een beetje in zijn ritme komt 😉
  Relax and take it easy! And enjoy mateys!

  Ohja en op die foto he.. is dat nou een opper Boeruh Crosser Down under een antenne? 😛

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s