Ik trek het niet meer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veel gezien en gedaan de afgelopen weken hier in onderstebovenland. Stukkie rijden, bietje kijke en vooral geniete van al wat mijn oogies zien. Een knappe meid in haar niemendalletje half bloot, oeps even positief, half gekleed door het winkelcentrum hupst. Kijke naar die springkenijne die vrolijk voor de auto springen alsof wij bekende Nederlanders zijn met een fanclub. Tja je maakt wat mee zo aan de hand van Fraulief, die mijn steeds weer op het goede spoor zet. Heerlijk en eerlijk haar werk doet als mamagatie en zelfs in staat is de engelse mevrouw van onze wegwijskast op haar nummer te zette. Zegt die mevrouw dat ze haar keep kwijt is dan zegt Frau soms, je mot hier rechtendoor. En ikkus luister dan geheid naar Frau, die wegwijskast laten we hier achter in onderstebovenland en Frau mot gewoon mee naar Spanje toch? Of schrijf ikkus dat nu verkeerd op?

Genieten das wat we doen hier in relax land, no worries Albertje everyting is kwaaiit. Tijdens onze verplaatsingen doen we zelfs spelletjes. Nee, niet van die beweegspelletjes maar raad het dierspel. Langs de route liggen veel diertjes die de overkant niet gehaald hebben en dan is het raden, wat voor een dier het verloren heeft. Ja ik weet het, het is zielig en luguber maar met zoveel van die diertjes per vierkante meter is het vragen om….. Gelukkig hebben wij nog geen diertje geraakt en dat wil ikkus zo houden ook hoor. Genieten tja, genieten is ook het samen zijn op zo´n trippie. Een heerlijk ontbijt en ´s avonds een lekker stukkie vlees.

Genieten is dus niet het slenteren door een winkelcentrum van grote omvang allememagies wat een drukte en een aanbod van mooie kleedjes. Gelukkig kon Frau er wel een paar gebruike dus zij de handel en ik er mee aan de wandel. Ik zeulde en kreunde wat totdat zijnes hoogheid voor mij ook kleedjes zag. Heerlijk dunne truitjes waarmee ik in Spanje niet voor Jan met de korte Achternaam zal loope althans je weet maar nooit.

Gisteren van mijnes Frau ook nog een zalfie gekreege voor mijnes pijnelijke kuite nu mot ik dubbel oplette trouwens dat ikkus alles niet verwissel. Gebruik namelijk ook nog die emoeszalf voor mijnes bolletje en het zitvlakje. Dat emoes spul op mijnes kuite hielp niet trouwens ikkus ging er niet beter van lopen terwijl die renkippe aardig hard kenne hupsen. Afijn ikkus heb nu warme ooievaarskuitevet gehad en dat mot ik een paar keer per dag opbrenge en daarna mijnes handjes goed wasse. Dan kan ikkus weer mee winkelen want hier achter het hotel zit een bijzonder winkelgedeelte zegt Frau. En die gaan we zeker bezoeken nu ikkus haar zooo goed ken. En morgen mag ik op de bus mee (niet teveel lopen hoop ik) door het dorpje hier.

En mochte gullie denken dat we alleen maar winkelen komt van de kouwe kerstmis nacht thuis. We hebben nadat we onze muilezeldozen in het hotel van het dorpje Sydney hebben geparkeerd de stoute schoenen aangetrokken. Om wat van de omgeving te zien zei ikkus spontaan tegen Moe. Wandelen op het kleine kaartje lijkt niet zover toch en liepen kwebbelend richting Darling Harbour een bakkie bij starbucks en een walk een end rond die haven. Mooie plaatjes hebbe we opgeslaage en magge gullie best effekens zien hierbove.

Allememagies wat geniet ikkus, trouwens wille jullie ook is geniete? Vandaag ga ikkus zeker het presentje kopen voor de leukste of gevatste reactie op beide blogs. Dus wil je nog in aanmerking komen, doe gerust eens de moeite om te reageren. In Melbourne sluit het meedoen op 10 december, dus doe mee en maak kans op……….. verrassing. O ja deelname is gratis en over de uitslag mag best worden gecorrespondeerd worden hoor.

Het is maar een kort stukkie deze keer maar mochte gullie me misse ( zal wel niet) dan ben ikkus effe winkele.

Garoetjes Albertje Kretiek Himself

4 reacties op Ik trek het niet meer

 1. Pingback: Albert trekt het niet meer zonder smeersels | DOWN UNDER 2014

 2. Fred Tromp zegt:

  Zeer interessant, Albertje! Het lijkt alsof je een goede tijd heeft in het dorpje Sydney. Op de foto hierboven van Darling Harbour met de schepen in het, daar is te zien een houten vierkant rig schip, dat is een exacte kopie van de Endeavour waarop de Engelse Captain James Cook zogenaamde Australië en Nieuw-Zeeland” ontdekt” in 1770. (Wel, natuurlijk, Abel Tasman was er veel eerder !! in 1642). Nou, 12 jaar geleden zeilde ik op dat schip als bemanningslid van Australië naar Rio de Janeiro in Brazilië rond de beroemde Kaap Hoorn op de bodem van Zuid-Amerika. Een groot avontuur met een aantal grote stormen!
  Lets voor iemand met mijn achternaam.

 3. Inge zegt:

  Ha die Albert, wat kun je toch lekker mopperen! Maar op de foto’s heb je een vrolijk gezicht en ik weet zeker dat je geniet! Ook al moet je soms sjouwen! En je Mootje zorgt toch goed voor je!
  Ik geniet in elk geval van jouw bloggies! Fijne dagen nog gewenst!

 4. A3ana zegt:

  Zo de wegwijskast in het dashboordkassie en nu aan de hand verder! Wat gaat er gebeuren wanneer je de zalfjes verwisseld? Mijn neefje schrijft nog goed Nederlands, al is hij al bijna 60 jaar daar ondersteboven en als ik het goed heb 8 jaar toen hij weg ging!

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s