Ja hoor!

In memomoriam - onze witte koets - ingeruild voor de gouden koets

In memomoriam – onze witte koets – ingeruild voor de gouden koets

Verdikkeme ik ben helemaal van de kippeleg en gooi mijnes handdoek in de ring. Ikkus weet het niet meer het gaat namelijk zo goed met ons. Ja hoor, alles en dan ook alles loopt op dit moment hier in onderstebovenland op rolletjes. Dat ´no worries mate´´ nemen is dan ook letterlijk en figuurlijk, je komt hier aan vriendelijkheid niets te kort. Je praat weleens met gentepiepels over het land en dan kan je je niet voorstellen in dezes tijde dat het ook waar is.

Heb ik dan niets meer te mauwe zit je nu te bedenken terwijl ikkus mijnes uiterste best doet om netjes te schrijve. Ja wel hoor, dat skippie eiland was veel te groot wat een kilometers most je daar afleggen om te kunne geniete. Bij aankomst met de boot op et eiland werd ik overstelp door daar heb je ze gevoelens. Zat echt te bedenken dat ……….ja ik weet dat heb ik al eens beschreve en val in herhalingen. Maar lieve kijkbuisvrienden elke periode moet op een gepaste manier afgesloten worden dus voor nu ………..afgesloten.

Nou heb ik nog een gaatje gevonde om ter schrijve over mijn super ontmoeting tijdens mijnes ochtendsafarie met de drie skippies en een wallabi. Zachtjes sloop ik achter het huurhuis door de bossage en tilde netjes zonder takgekraak de voetjes op. Bij de negende boom draaide ik me om en hoorde wat geritsel. En daar stond ik oog aan oog met de meest gevaarlijke dier van het eiland, ik schrok zo hevig dat ik mijn fotogeweer bijkans liet pletteren. Toch herpakte ik mezelf en wilde schiette, gelukkig ben ikkus wat traag en voor dat ik het wist staan drie van die in het wild levende monsters tegenover mij. Bibberend van de koude wind langs mijn blote benen klikte ik af en had mijn fotoshoot waar ik zo lang op had gewacht.

SONY DSC

Zij holden weg weer terug de vrije natuur in en ikkus rende naar binnen hijgend als een hert schudde ik met veel moeite mijnes eega wakker. Dat duurde effekens want als Mootje slaapt dan slaapt ze ook en een zaagmachine zet je ook niet zomaar uit. Met horten en stoten vertelde ikkus het verhaal en leverde bewijs met de foto´s. Het boze oog stapte uit bed keek door de achterdeur en zei heel beleerd, ik zie ze niet. Dus de SD kaart in de lapdoos gepropt en daar kwamen ze te voorschijn… deze is wazig, deze moet je iets meer naar links nemen, deze gaat, en deze kan ik nog wel bewerken. Grrr heb je eindelijk een paar beessies op de plaat geschoten terwijl ik mijnes leven op het spel zette. En dan mot je ook nog de juiste dingen doen terwijl ikkus stond te bibberen van opwinding.

Ook heb ikkus zwaar werk gehad aan het terugrijden van onze koets omdat de powersteering was uitgevalle. Bij elke bocht en je krijgt er heel wat naar hier trok ik me het appelazereus aan het stuurwiel. En nou hoor ik de wijze manne en vrouwe al denke waarom stopte je dan niet en belde je de wegenwacht niet. Kijk beste piepels Albertje had geen zin om een daagie langs de weg te staan en op een sleepauto te wachtte die ons dan waarschijnlijk ook naar het vliegveld had gebracht. Dus de sterke armpie aan het werk gezet nadat ik natuurlijk eerst gekeken had of de wiele nog wel vast zaten en geen zichtbare defecte zichtbaar waren. Maar wat een service daar op dat pleenstation zeg, wat een lieve mensen lopen op deze zijde van de aardkloot. Europe Car, sjapoo bedankt voor de snelle service en auto waar mijnes Mo ook lekker in zit. Puntje van Kretiek er zit geen skippiedouwrek op dus die beesten hebben nu alle kans er goed eraf te komen.

Beste piepels ik ga me aankleede voor een daagie naar de stad om de kerstversieringen in korte broek te bewondere,

Tot schrijves,

Garoetjes van Gullie Albertje Kretiek Himself

ps, hopelijk hebbe wat dames de blog wat sneller geleeze omdat ikkus vandaag netjes schreef toch?

BELANGRIJK: Albertje gaat vandaag het eerste kadootje kopen voor degene met de leukste, spontaanste of warmste reactie op beide blogs. Tot 10 december kijken we elke dag wie en wat er gereageerd heeft. Ben je nu familie, vriend of vijand hahaha iedereen mag meedoen ook de verborgen meelezers zijn natuurlijk ook uitgenodigd om te reageren….dus

Reageer en maak kans op een leuk Australies presentje gekocht uit het persoonsgebonde buget van Albertje Kretiek Himself

Doeiiiiiiiii

9 reacties op Ja hoor!

 1. Pingback: Ja hoor! | DOWN UNDER 2014

 2. Gea Mensing zegt:

  Ik lig altijd dubbel van je verhalen. Geweldig. Ik hoop dat je er veel gaat schrijven.
  Groetjes aan Monique

 3. helma zegt:

  Whahaha..ik zie je al door de bush sluipen ..tranen gelachen! Sorry hoor Albert…ik zag je in gedachten zelfs tijgeren,met een telelens…
  je hebt er heel wat voor over om meer reacties te krijgen dan deine frau….
  Groetjes Helma

 4. Inge zegt:

  Goed zo, Albert, eindelijk skippies gespot en ze ook nog op de foto kunnen zetten. Mootje was je al voor met het te verklappen! Wat een pech met de car met skippiedouwrek. Maar nu heb je de perfecte auto met een lekker armsteuntje, toch? Kon nog gauw je blog lezen voor ik mijn bedje op zoek. Raar idee, wij naar bed en jullie gaan op stap! Fijne dag gewenst!

 5. Bram zegt:

  Mooie bak zwager. Ik hoop dat deze tot het einde mee gaat.

 6. A3ana zegt:

  Nou Kretiek, ik heb geen krietiek hoor, vind het een pracht foto!! Zelfs een beetje eng zoals ze op je af rennen. Ze kunnen behoorlijk schoppen ook, mooi dat je het overleefd hebt.
  Ze hebben daar onder nog normen en waarden, echt “oud Engels”. Veel plezier met de gouden koets, ziet er ook weer gaaf uit en fijn dat je ega beter zit in dat ding, voor haar ruggetje ook.

 7. Bep littig zegt:

  Ook ik ben voor onze begrippen al vroeg wakker Albert en zowaar ik kon t aardig lezen en zie t echt voor me.Heerlijk ik kijk weer uit naar je volg blog geniet ze en doe je vrouwtje dikke knuffel geven.

 8. Trees zegt:

  Zo je bloggie weer kunnen lezen voordat ik aan de arbeid ga.Wat een beleving op de vroege morgen skippy’s bekijken in je achtertuin.Je maakt wat mee zo aan de andere kant van de wereld.xx

 9. Sjouk zegt:

  Mwaha, geweldig! En netjes geschreven hoor Appie Outbek!
  Leuk om te zien wat jullie allemaal meemaken! Enne.. de skippies niet plagen he?

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s