Jetlag

Outbek Appie in zijn car

Zit ik dan om half vijf in de morgen klaarwakker een bietje naar de donkere zee te kijken waar ik trouwens alleen het water hoor aanspoelen zo donker is et. De eerste dagen zo na een lange vlucht ben ikkus helemaal van de kippeleg en weet mijn lichaam niet meer hoe laat et is. Ben er niet bang over hoor gaat vanzelf over. Mijn eigenste Mo hed er ook last van en die ligt nou met een pilletje voor de rugpijn de boompies door te zagen zodat de mevrouw aussie van hier een warme winter krijgt. Mijnes regelmo heeft het voor elkaar hoor alle tassies zijn doorlopen en de over twee tassies verspreide kleertjes zijn nu weer setjes geworden. Ze weet nu weer waar alles is en das voor hares kupke een hele geruststelling. Ik zit er niet zo mee hoor, ik ben hier in gewoon de pakezel die alles naar de eerste verdieping mot brenge en straks een groot gedeelte weer naar beneden. Ach zo blijf je aan de wandel en mag je soms als zijn hare Mo het beaamt effekens op bed meekijke.

Ik mot eigenlijk eerst de regelneven en nichten op zo´n pleenregelbureau is effekens me complimente geefe. Door hunnes en hares inzet lande en stijge de meeste pleens netjes op tijd op. Ik heb dat gisteren op onze slaaptorenkamertje eens zitten bekijke want we hadden uitzicht op de inkomende en vertrekkende pleens. Ikkus was geheel onder de indruk en keek met bewondering naar de op dezelfde baan landende en vertrekkende pleens, nee druifke niet tegelijk maar ommestebeurt natuurlijk. Ach ik mot je ook alles uitlegge toch?

Na een bakkie en een broodje op het pleenstation benne we onze koets weeze hale bij de Hondon rental car van hier. Een aardigste mevrouw ontving ons met een vriendelijke how are yoe. Na wat papierwerk mochte we naar ons vervoermiddel loope om te kijke waar ie stond. Effekens om de koets heengeloope en toen onze tassies in het boven de garage liggende hotel gehaald. En toen op weg, zittend aan de andere kant van de wagen benne we op pad gegaan. Al snel had ikkus door dat ik niet de enigste was die op de bijrijderskant zat en door een knappe kop uitgedachte formule gelukkig allemaal aan die kant een stuur e.d hadde. Rijd een stuk gemakkelijker omdat ze ook afgesprooke hadde om links te drijfe. Is wel vreemd en door gelijk te gaan shoppe midden in een stadje ga je gelijk gewend op weg. Al mot ik wel effe melde dat we op weg naar onze huidige slaapplaats reede bij elke bocht, mijnes Frau een natte gil gaf. Dat menske had et niet meer jo, mag ze eindelijk aan mijn kant zitte hed ze nog geen wiel om in te bijte terwijl ikkus wel doodleuk mijnes eigenste commentaar gaf op haar rijstijl. Mot je ook eens doen, op een rusttig tempo over zo´n bochte weg rijde en dan in 1 keer een pakeerplaats oprijde. Nou ben ik ook de kwaaiste niet hoor maar na deze ingreep ga ik als de shop weer opengaat bij de plaatselijke kinderspelshop een plastic stuurwielke koope en plak deze aan Mosite. Het et menske toch wat om hande al stelt et niks voor.

Nou ik zo over dat links rijde praat met gullie zie ik zelf een voorlichtingsfilmpie in mijnes kop opduike. Met als titel links is links ook al bedoel je rechts. Over het links rijde kome we weer vanzelf terug in het vervolg van de rondtoer. Maar wat mij opvalt is dat hier alles links gebeurt. Men loopt hier links van de weg of links in het shoppinggebeure. Men loopt links door de deur naar binnen en de roltrappen stap je links op om naar boven of beneden te gaan. Als je naar de pisbak loopt in de shoppinghal loop je links je draait links naar de piesbak en piest links uit het potje. Jaa eerlijk alleen de linkerkant is nat aan de muur, je houd het niet voor mogelijk maar waar is waar. Als men hier water in de gootsteen laat weglopen draait het links om, trek je de pot met je eigenste afval door…..draait ie links weg. Echt alles ja echt….gaat de linker kant op. Nog iets moois thuis heb ikkus vaak koppijn nee niet van de drank maar koppijn die hoort bij me ziekte, hier heb ik ondanks mijnes verkeerde slaaptijde nog geen druppie koppijn gehad. Nou ben ikkus niet voor 1 gat te vange dus heb ikkus er een theorietje over. Veel fraue in Europa hebbe graag linksgedraaide yogurt je weet wel van de activiaspul wat goed is voor de darmflora volgens de reclame. Die maakpiepels van de yogurt zijn zo gek nog niet en volgens mij is dat spul hier uitgevonde. Want Albertje al zeg ikkus het zelf geniet hier op het potje ook van een makelijke darmflora. Hij draait hier links naar buiten en ontvangt geen weerstand van rechts. Heerlijk dat opzijnkopland ik ben er pas maar geniet met volle teuge. Ze hedde hier zelfs een dorpschinees die een goed kommetje eette op tafel zet. Alleen vergeete die spleetjes dat Albertje niet met stokkies eet en doordat we alles in kommetjes kreege i love mijnes bord behoorlijk most lepele.

Effekens terug op het koetsje, wat een een gaafe bak hebbe we zo,n zoef met een echte skippiewegduwrek voorop. Voel me zo me het rijde een echte boskenijneranger op outbek toer. Begrijp nu dat onze grote kind Pietje na zijn rugzaksjouw reiske naar hier een gedaantewisseling heeft gekreege. Et manneke ging als 19-jarig jochie van huis met een traantje in de ooghoekjes bij het afscheid op de pleenstation. En kwam met boshoed en haar onder zijn kin weer terug en nu jaren later is hij nog steeds outbekpiet. Dus mochte gullie mij vinde verandere, ikkus is dan niet de enigste. Ikkus rijd nu stoer door de glooiende landschappe met, nee he aan de linkerkant de ocieaan. Strakkies doe ikkus mijnes outbek broek weer aan en gaan in et plaatsie hier een brekkie eten. Ja lieve knoppekastkijkers een brekkie is hier een ontbijt. O jee ik ben aan et verandere ik ga nu al Aussieslulle. Effies wachte er zit een knoest in Mo der boompie……………..zo daar ben ikkus weer ik ga nog effies naast mijn reismootje legge en doe ik net of ikkus nog niks gepent he….. dus als ie wil reageren doe et dan zachies en ga je zo slaape weltruste en bedenk gerust aan de andere kant van de kloot waakt Albertje Kretiek Himself over uwes. Dus lieffies snaveltjes en oogies toe want gullie zijn vast heeeeel erg moe.

De garoetjes van mij howwwdoeiiii

Advertenties

5 reacties op Jetlag

 1. Pingback: Appie Outbek over zijn jetlag | DOWN UNDER 2014

 2. helma zegt:

  Wat kun jij leuk pennen….heb tranen gelachen,om die knoest!

 3. Inge zegt:

  Oh Albertje Kretiek, ’t was weer efkes wennen, maar nu zit ik er weer helemaal in! Dank je wel! Ik zie nu wel steeds Mootje met een stuurwieltje voor me, haha! Dank voor het heerlijke verslag!

 4. A3ana zegt:

  Gave tuut, kenteken MU, Murcia? Fijn dat je geen pijn in ut koppie hebt. Doe rustig aan en pas goed op je Mootje. Ik zou het ook eng vinden aan de verkeerde kant rijden.

 5. Jan&Annie zegt:

  De garoetjes van ons!

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s