Nog effe

35Ben toch nog wel een beetje pissig zo vlak voor mijn vakantie, de Spaanse internist vertelde me een beetje teleurgesteld dat ikkus maar 700 gram was afgevallen. Maar ja, heb me behoorlijk gedragen de laatste tijd geen gemiesemauw over de nodige slablaadjes dat ik als afgestudeerd konijntje regelmatig knauwde. Een schaal vol met gesneden fruit, kaneel en noten dat men ons geadviseerd hadden werkte voor geen kanten. Dus die 1200 gram speklappen van laast toen de Frau Holland bezocht zijn te verwaarlozen. Ik ga het over een andere boeg gooien …….IK GA OP VAKANTIE……en zie wel waar het schip strand.

Toch zit ik hier achter de knoppenkast met een dilema, waarom vinden mensen dikke mensen leuk en zitten graag in hun nabijheid??? Zelfs bij de beroemde dikke en de dunne lachte men het meest om de dikke toch? Op de meeste plaatse waar ik op verstevigde stoelen plaatsneem zit men wel snel naast Albertje, niet omdat hij zo lollig is zeker maar omdat je je naast hem lekker mager voel toch?

Mij kan het niet meer bommen voorlopig en iedereen met een die-eet advies wens ik fijne dagen toe want Albertje is pleite die raakt de komende tijd geen weegschaal meer aan dat ding kan me gestolen worden. En ja ik weet het is niet gezond zo’n dikke kont en ikkus ga er heus wel wat aan doen als ik weer in mijn vertrouwde Spanje ben. Nu staat mijnes fiets voorlopig even gestalt en ga alleen maar denken aan tasjes sjouwe. Wat wij ooit meegenomen hebben naar de joe naait et steeds is mij nog steeds een raadsel hoor. Onze twee tasjes wegen nog geen 20 kg per stuk en mijnes rugbuidel 7 kilo. Terwijl we voorheen alle 69  kilo´s per reiziger benutte aaaaaiiiiiii ik heb het door door die 700 gram gewichtsverlies kan ik kleinere onderboxjes, tieshirts en overhempies meenemen. Eureka iets afvallen scheelt al gauw wat kilo´s

strijken

Ach ik ben zo aan vakantie toe en verlang al naar mijn mietsiebutsie pajero waarmee ik mijnes schoonheid de skippies kan laten zien hopelijk staat hij al klaar bij aankomst zodat we gelijk kenne probeere om de linkerkant van de weg te benutte. Al de werkzaamheden die thuis nog moste gebeure was een aanslag op mijn welverdiende siësta, de hele dag paraat staan voor het boze oog is ook een opgave hoor.

Dus als chauffeur van de zuigmachine toerde ik door het hele huis deed de strijk, hing de was op en haalde hem ook weer af. Zorgde dat de vriezer leeg kwam en bracht het vuil naar de vuilcontainer hier onder aan de straat. Tussen de bedrijvigheid door heb ik voegjes van de douche ook nog vernieuwd. Ja, et leve van Albertje bestaat niet alleen uit rust, zon en genot. Trouwens gullie hoefe zeker geen medelije met mij te hebben hoor ik ben ermee onder de panne. Slaap naast me lieftallige Frau, eet met smaak, en geniet van de dagelijkse sorres.

Alleen waar ikkus wel moeite mee heb is dat mijn gehoor me in de steek laat of te wel ikkus blijk een kleppie in de gehoorgang te hebbe die zo nu en dan niet open staat op de tijden dat Frau et zou wille. En ja dan is Casa Kretiek te klein en mot mijnes Frau efekens haar stem verheffe tot ongekende hoogte. Nee ik ga nou zo vlak voor et vertrek niet mijnes Frau afpiesse en zet hare majesteit liefst effe op een voetstukje anders sta ik straks alleen in Madrid met met over twee tassies verspreide kleding. En kom ik in skippieland aan met van de ballehouders en tanga´s van Frau. Denken ze daalijk dat ik een zo´n traveltiet ben die graag in mamakleere loop.

O, Ja mochte gullie in mijnes gemauw schrijffoute ondekke kan dat zeker kloppe hoor ik ben niet zo goed op zo´n knoppe kast met lettertjes. Sinds ik geleerd heb om met 10 vingers blind te type heb ik er al last van probeer gewoon te leeze wat er staat…..zo doe ikkus het ook hik ….mot nog een overhempie strijke en de douche schoontrekke dus ik ga pleite effekens me trekker starte doei en tot aan de onderkant .

trekker

Gullie motte de garoetjes hebbe van Albertje Kretiek himself

Advertenties

8 reacties op Nog effe

 1. Pingback: Albert hoeft nog maar effe | DOWN UNDER 2014

 2. Inge zegt:

  Je bent weer gied op dreef, Albert! Hoera!

 3. Dorien een ajong zegt:

  Ik kijk er al naar uit wat betreft de verhalen. Ik wens jullie een hele fijne tijd in Australië en geniet er maar lekker van. Maar dat gaat denk ik wel lukken

 4. astrid zegt:

  Voor een afgestudeerd konijn heb je het toch aardig voor elkaar toch? Geniet lekker van je vakantie! X

 5. Marian zegt:

  Een hele fijne vakantie samen,en een fijne tijd in Australië ,en geniet van al het moois

 6. Anja van Hulten zegt:

  Dit is nou `n bericht waar ik helemaal vrolijk van wordt !!!!! Laat je gewicht los en GENIET !!!!

 7. Jan & Anita zegt:

  Een heel fijne vakantie en geniet van en vooral met elkaar!

 8. Trees zegt:

  Goed stukkie getikt broertje,ga jij met je vechtgenootje nou maar lekker genieten daar.Het is jullie gegund.xx.

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s