Op de helft

SONY DSC

Ja ja Albertje en Moniekske zijn alweer aangekomen, nee niet in gewicht hoop ikkus. Maar aangekomen op de helft van de onze vakantie. En nog zitten we saampjes in onze goude koets te geniete van al het moois wat we door de ruitjes zien. Kilometers vreten zich weg en we hebben nu 3750 km afgelegd. Lache ook met de kilometers zitten we ook zo´n beetje op de helft. Deze klasse auto´s worden verhuurd met een 200 vrij kilometers per dag en we hebben de koets 38 dagen gehuurd. Voor de slimme onder ons en ikkus met een rekenmachine onder de toets kom je dan uit op 7600 kilometers. Al hebben we nu het grote rijwerk wel gedaan hoor en krijgen we ook nog stilstaan dagen zoals in Sydney.

En jentelpiepel het is en blijft moeilijk om aan een ander zoals uwes te vertellen wat je ziet en meemaakt. Ach Albertje zul je nu denken, geniet zelf en wij kijken over de schouder van uwes Moniekske mee. En wij genieten saampies met volle teuge van de rondspringende beessies, rondfladderende vogels en de vele soorten begroeiingen. Ook de mensen zijn hier echt ondersteboven. Hun gedrag, warmte en vriendelijkheid is echt. Ze vragen me dan ook regelmatig hoe het met me gaat en steevast erna als ik in horte en stoote mijnes verhaal heb afgedraaid, no worries mate. Na een paar dagen had ikkus hier door dat ik een gesprek sneller kon maken en nu loop ik tegen elke piepel te zeggen: Hooi, hoe ar joe toe day. Dan kanne die slimpies zelf hunnes verhaal is vertelle. Ja, die piepels hier zijn best te pruime en hebbe niet die grootspraak zoals de Kaantje aan de overkant van de oceaan. Om daar even over terug te komme, na een een achttal reizen met een SRV wagen ( voor de gene die dat niet kenne uut de states, het is een camper).

Doen we nu voor het eerst een trippie met de auto en maken gebruik van hotels, motels, appartementen en vakantiehutten. O, ja ook nog geslapen in een B&B in een kamer met zoveel meuk dat ikkus de kriebels ervan kreeg. Gelijk heb ik mederegelMo opdracht gegeven voor zover ze dat aanneemt natuurlijk, ons te van weerhouden om ooit nog in zo´n kriebbelighokske te overnachten. Voor de rest op de bejaardensoossexavond na in motel Daydream zijn de slaapplaatsten best te pruime. Nu zitten we in een vakantievilla met alles erop en eraan althans dat zou men denke. Laat die verwende Mo nu altijd wel iets vinde wat niet goed is. Deze keer staat het aanrechtblad verkeerd om maar hares majesteit vergeet dat we in onderstebovenland zitte. Doordat het water linksomdraaiend uit de wasbak loopt men de afwas rechts neerzet om af te druipen. Zelfs ikkus snap dit, ook de afdroogdoek is niet van Hollandse kwaliteit zegt ze, dus ikkus wijselijk besloote om dat doekje maar door haar te laten beroeren.

SONY DSC

Zo reizen als we nu doen is super een echte aanrader onder de vakantiegangers in spee. Lekker saampies in een koetsje en als mamagatie zegt, linksaf je dan ook makkelijk rechtsaf kan slaan. Zonder dat je zorgen krijgt om je eigen vast te rijden net als met een SRV wagen in de states. Nee, ikkus ga spontaan in de ankers om KoopMo de ruimte te geven heerlijk te shoppen, rondkijken en wat lekkers te nuttige waneer zij het behaagt.

Op de helft van onze trip is mijn glas nog half vol ben en blijf positief zit lekker in mijnes huidje dankzij de aankoopies van Mo. Was gisteren wat ruw vanonder zal ikkus maar zegge en doordat er een potje creme stond kon ikkus dat oplossen. Blijkt na een gedaane controle op het potje het crempie gemaakt zou zijn van Emoe. Mot wel zegge et werkt als een wonder ik loop als een Emoe zonder kop nu achter mijnes Mo an, met een voor mij een zalig zacht onderkantje. Gelukkig is dat spul niet gemaakt van struisvogel anders zat ik continu met mijnes onderkantje in het zand terwijl ikkus een hekel heb aan zand in mijnes broekkie.

SONY DSC

Lieve mense mochte gullie ons misse wij zijn aan de second part off ouwer vakantiones begonne, Heel veel knuffels voor de fraukes en pootjes van papamoe voor de boys en een greet van Albertje Kretiek Himself from de undersite off de aardkloot.

8 reacties op Op de helft

 1. Pingback: Albert is op de helft en filosofeert | DOWN UNDER 2014

 2. jackcjvan zegt:

  Ben er onderste boven van
  Al die verhalen, de een nog mooier dan het ander
  Bedankt vrienden voor deze mooie doorkijkjes in jullie vakantie
  Keep in going mates
  💖

 3. Gea zegt:

  Weer een geweldig verhaal Albert. Beleef het gewoon met jullie mee.

 4. ria van schaijk zegt:

  Moi geschrivve, nog veul pluzier samu….

 5. Trees zegt:

  Wat een mooi verhaal broer,je bent wel op de grappige toer hoor.Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben.En dat vrouwlief je zo goed verzorgd met lekkere potjes creme.Geniet van jullie volgende deel van de vakantie xx.

 6. Inge zegt:

  Fijn verhaal weer Albert! Val bijna van mijn stoel als ik lees welke afstand jullie al gereden hebben, maar dat kan natuurlijk niet anders. Fijn dat het vrouwke zo goed voor je zorgt. Hopelijk verloopt de 2e helft van jullie reis ook goed! Good luck!

 7. A3ana zegt:

  Valt nog mee die afstand, heen en terug naar Nederland. Je hebt het wel in kortere tijd gereden. Ben wel eens met jouw Mootje, afdruiprek zit verkeerd en heel herkenbaar de afdrooglappies, standaard werden daar DDDDDD-theedoeken heen gestuurd en kwamen er kalenders retour van het onderstebovenland!
  Wel weer een mooi optrekje waar jullie verblijven.

 8. Sjouk zegt:

  De helft zit er dus al op, wat gaat het snel zo! Geniet er nog van de andere helft van jullie roadtrip enne.. niet met je onderkant in het zand gaan zitten he! Straks broed je nog per ongeluk eieren uit 😛

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s