Stedentripje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nee, ikkus begin vandaag zonder Kretiek over alles wat er om me heen gebeurt. Ben bezonder positief ingesteld van nature en laat dit dan ook met volle teugen los. Maar ikkus ga met mijnes medereizende Echtgenote toch met spoed de stad uit. Ikkus ben niet iemand om door een stad te dolen en nutteloos te kijken naar alle ups en downs van zo´n stadje. Natuurlijk loopt er ook veel moois door de straten waar ook mijnes oogies steevast naar kijke. Hupsige jonge lady´s die hun beste kant laten zien vaak gepaard met een stevige bos hout voor de deur en waggelende billetjes. Ben een echte vent om van deze natuur te houden. Lopend door de straten valt het mij op dat er erg veel gegeten en gedronken wordt loopend door de gebruikers. Een bammeke hier en een beker koffie daar zo lopen veel Aussies door de straten. Veel verschillende landen zijn hier vertegenwoordigd.

Zo ook onze Chineese en Japanese medeburgers die zichzelf maar blijven fotograferen de zogenaamde zelfies vliegen hier bij elk bekend punt of ding je om de oren. Dringen zichzelf op een goede klikpositie en dan maar lachen naar de foon of zo´n camera op een stokkie. Tja die lui hebbe niet allemaal hun eigenste fotoMo bij zich al hoewel regelmatig krijg je de vraag in kromengels can you take een pitsjer, sir. Zo loop ik menig aziaaties hupsakeetje te vereeuwigen, keidruk heb ik het ermee.

Om hare Mo te behagen ben ikkus met haar op de boot geweest naar de dierentuin wel te schrijven. Ja, over de bustoer mag ikkus niets schrijven van Mo omdat ik me niet netjes gedragen heb, zegt ze. Bij het verlaten van de bus was ik zo pissig om mijn achter buurvrouw die de hele toer haar toestel en haar ellenbogen in mijnes nek had geduwd. Geen woord van sorry tegen mij terwijl ook haar medereizende man als een lulletje rozenwater steeds een veeg uit de pan kreeg. Dus bij het verlaten had die darm haar poot in mijnes loopbaan gezet op een plekje waar ikkus mijnes edele pootjes ook wilde neerzette. Begint die darm te krijse terwijl ik alleen maar lief naar haar lachte onder het mom van eigenschuld dikke bult. Wie Albertje pest kan ook de voet verwachtten. Normaal ben en blijf ik correct en zou netjes mijn excuus hebben aangeboden maar deze zuurpruim verdiende mijn excuus niet. En ook dat stomme kenijn verpeste mijn humeur niet.

Terug komende op onze zeereis ervaring door de baai van Sydney kan ik gullie meedelen dat het schommelen van de bark mij in goede sferen stemde. Vooral met het vooruitzicht naar de beessies te gaan maakte iets in mij los. Wat niet stond beschreven en niet was ontdekt door mijnes eega was dat ze die Zoo boven op een berg hadden geparkeerd. Vanaf de boot in een kabelbaan alsof je gaat skiën en zo naar boven. Allememagies we vlogen zelfs over een paar olitetten heen die met hun slurfjes stonden te spelen. Boven aangekomen ging onze safarie van start gewapend met een looproutekaart overlegde we effekens waar we naartoe wilde. Ja je hupst daar niet gewoon even van boven naar beneden en weer terug omdat je de aapies bent vergeten. Dus Mamagatie eiste haar dieren op en wilde vooral wilde Australiese beesten zien, levend dan wel deze keer.

Affijn om een kort verhaal lang te maken gooide ikkus mijn rugzak op de schouders en wandelde zo goed en kwaad achter de wapperende jurk van Mo aan. Tja ikkus loop nog steeds niet helemaal zoals het hoort door een oude sportblessure in mijnes rechterkuit ben ik wat trager als normaal. Weet me poten niet op de juiste plaats te krijgen al zo ik wel willen, had ik dan toch excuus aan motte biede aan dat kenijn? Afijn kreunend en steunend kwam ikkus een stukkie verder en aangekomen bij de jawel springkenijnen begon ikkus spontaan te janken. Wat een ontroering spuite er uit mijn oogies, eindelijk zag ik ze op stapafstand. Legge die stomme kenijne daar precies het zelfde als dat ik ze nu al weken voor pampus langs de weg zie liggen. Zou dat nu hun normale houding zijn, grrr affijn boos loop ikkus een stukkie verder zit er zo´n springkenijn te pitte in een boom. Ik was echt van de kippeleg door al dat aanzien alhoewel met al die vogeltjesgriep in Nederland kan dit wel een beladen woord zijn, daarvoor dan mijn welgemeende excuus. Maar om nou terug te komen op die springbeesten daarvoor was ik wel de berg opgekomen, ik trek het niet meer zij ikkus tegen Frau en we daalde langzaam af zonder stenen spelregels deze keer.

Na wat heen en weer gepraat en een bakske koffie met een koekkie besloten wij de diertjes met rust te laten en ons weer in de boot te laten zakken. Nou dat zakken hebben mijn spiertjes geweten hoor, op zo´n wiggelwaggel weg van boven naar beneden en maar zigzaggen want tja in één keer recht naar beneden lopen was geen optie anders had ikkus zo de baai ingelopen. Gelukkig heeft Frau ook behoorlijk moeilijke voette en samen komen we er wel. Na een half uur werden we gered van het beesteneiland en vertrokken weer naar het toeristengedeelte van de harbour. Na een happie en een drankie snel naar het hotel per taxi en genoten van een welverdiende siesta. Na een nachie slapen mag ikkus de natuur weer in en gaan we langs de kust naar beneden hopelijk komen we dan ook weer liggende springkenijne tegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ondanks alles mot ik jullie bedanken voor het wille leeze van onze stukkies en hou je vast we komen nog niet naar Spanje want we hebben het samen super. Geniete van alles wat we zien en horen. Mocht iemand zich ergeren aan mijnes geschrijf over de mevrouw die lelijk tegen mij deed, ze had het verdiend lekker puhhh.

Voor alle manne een knuffel van de busmevrouw en voor alle vrouwe een hug van John de brandweerman van hier.

Garoetjes van Albertje Kretiek Himself en een paar chineese meiskes die ik op de foto zette vandaag

5 reacties op Stedentripje

 1. Pingback: Albert vond het maar zo zo in de ZOO | DOWN UNDER 2014

 2. Gea zegt:

  Je verhalen vervelen hoor Albert. En je mag ook gerust kritiek hebben. (Kan wel eens opluchten) Veel plezier nog

 3. Inge zegt:

  Van mij mag je schrijven zoals je wilt hoor Albert. Ik lees je stukkies graag! Hopelijk knap je buiten de stad weer op!

 4. A3ana zegt:

  Ach, die arme mevroi! Die kan ook niet meer goed vooruit. Pummel die je bent, hahaha kon je het niet laten? Nee ik let wel op dat ik Alberts humeur niet bederf…….. Wel gaaf zo in zo’n bakkie door de lucht naar die fanten kijken, tis weer eens wat anders dan Artis.
  Veel plezier langs de kust naar nog meer onderste boven.

 5. Mia. zegt:

  Ondanks je kretiek toch weer leuk om te lezen……..maar ik kan me er wel iets bij voorstellen ….groetjes….

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s