Tuut, tuut, ik ben er weer

SONY DSC

Allememagies wat een drukke dagen zo als boskenijnejager en maar opletten of ikkus niet in 7 sloten tegelijk zou lopen. Das namelijk gevaarlijk zegt men, er lopen hier enge beesten en kruipen griezeldingen langs de grond. Kortom als boskenijnejager heb je het dan druk. Die beesten je weet wel die springkenijne waar ikkus zo lang op gewacht had. Kwamen met zijn tigs het oerwoud uit en ikkus most behoorlijk sturen om ze te missen. Die eikels en mutsen hupsen hier vrij rond en kom ikkus langs dan willen ze massaal onder de auto kruipen. En dat kenne we zeker niet hebbe nu we geen boskenijnvanger meer op de auto hebbe gekreege van europecar. We mosten het zelf maar uitzoeken en dat vergt een hoop stuurwerk.

Een Boskenijn zit langs de weg stil naar ons te kijken, ik zwaai vriendelijk naar hem om hem te behagen, springt die dwaas naar de auto toe in plaats van er vandaan. Gelukkig heb ik een reactiesnelheid waar een kip de hik van zou krijgen zodat we hem net miste. Met gierende hartkloppingen, gelukkig op de goede plaats, rijden we verder. Een stukkie verder komt er een Emoe het bos uitwaggelen als een dronken paashaas, deze intellectueel stap gelukkig van ons af en zo kenne we hem misse.

Hebbe jullie al geleeze bij Mamamo dat die Emoes ook niet intelligent zijn, dan schrijf ik alleen over de mannemoes. Na de bevruchting van mamamoe stapt hij na het legge op de eieren door die betreffende mamamoe heerlijk op die ongebakke dinge. Hij broedt ze netjes uit want tja een papamoe staat voor zijn taak. Na het breken van die eieren stappen er een stel jong in het rond. Die eikel kan niet tellen dus weet ook geeneens hoeveel kleinemoes hij heeft. Gaat met het grut aan de wandel en die kleinemoes hupsen achter eikel aan. Kopiëren zijn gedrag en lopen hem gewoon achterna loopt hij in de sloot dan de kleinemoes ook. Komt papamoe een vriend tegen dan kan het gebeure dat hij door loopt na een babbel onder vier oogies met de jong van zijnes vriend. Hij kan niet tellen dus, zo hoorde ik uit een betrouwbare bron dat ze ooit een papamoe hebbe gezien met 35 kooters. En dat mamamoe na de leg haar eitjes weer door een ander papamoe gestempeld wil hebben en zo loopt mamamoe als een wipmoe door het oerwoud terwijl papamoe ooit als hij al die kleintjes is kwijtgeraakt een nieuwe wipmoe opzoekt.

SONY DSC

Tja je maakt wat mee als bosjager, gelukkig hebbe we een gids meegehad een paar dagen wat voor mij ook niet alles was hoor. Nee klaage doe ik niet maar elke keer als ikkus terwijl ik pontificaal achterin, zit als een vorst trouwens in de oogies van onze blonde Michelle te kijke. Om de pijn van het gehobbel wat te verzachtte glimlachte ze steeds naar mij en vroeg regelmatig hé Elbeerd doe you love this trip en see you the kangaroooes an the left site. Ikkus yes aai see, Michelle: than see you nothing an the left site…..Potvandorie dat engels beppe ook ikkus kan er geen pap van maake hier. Ze spreeke hier zo anders en steeds maar no worries mate om elke scheet.

Nu zijn we aangekoome na een naggie bejaardesoossexavond in een leuk plekkie in een heel mooi huissie en omdat er wat verandert is in onze planne waar ikkus nie over mag schrijve motte gullie maar kijke wat mijnes Eega uwes te melde heeft. Wil wel effekens terug koome op die ouderenacht, het motel waar wij slieppe werd overstroomt door oudere echtparen die om 1 of andere reden in kapotteheuvel (Broken Hill) wilde slapen. Maar dan zo rond tien werd opa op oma gezet voor een gezellig wipfestijntje waarvan wij alleen en gelukkig de geluiden hoorde. Terwijl de muurtjes papier dun waren. Maar niet getreurd hoor ik sliep daar als een kenijnejager na een naggie kippezoeke.

SONY DSC

Hij beste volgers van dit gewauwel mochten er dingen voorbij komen die niet gewenst zijn lees deze dan niet, trouwens elke gelijkenis of overeenkomst luid op zuiver toeval en is gewoon net als altijd uit mijn duim gezooge.

Garoetjes uut de bosbos van gullie eigenste jager Albertje Kretiek Himself.

5 reacties op Tuut, tuut, ik ben er weer

 1. Pingback: Broken Hill, Flying Doctors en veel rijden door de outback | DOWN UNDER 2014

 2. A3ana zegt:

  Je hebt gekregen wat je wilde, genoeg springkonijnen. Niet zuren nu dat je ook leert te slalommen op de weg, je kan niet alles hebben. Straatje is wel mooi schoon. Geen vuiltje te bekennen. Hoed staat je goed.

 3. Mia. zegt:

  Tuut tuut tuur in ben er weer voor een volgende keer…………..groetjes

 4. Inge zegt:

  Schitterend verhaal over de emoes!! Hoe jij die woordspelingen gemaakt hebt, geweldig!

 5. Zo weer een beetje bijgelezen… En Albert, die oudjes hadden gewoon de springkonijnen gezien en vonden het leuk om ze na te doen…

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s