Geld, betaalmiddelen en kosten

Australische dollarsWat is de munteenheid in Australië?

De munteenheid in Australië is de Australische dollar. Er zijn bankbiljetten van vijf, tien, twintig, vijftig en honderd dollar en munten van vijf, tien, twintig en vijftig dollarcent en één en twee dollar.

Is Australië een duur of goedkoop land?

De kosten van het leven in Australië zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Verse groenten en fruit zijn prijzig, omdat die naar Australië geïmporteerd moeten worden. Het eten in restaurants en cafés is daarentegen weer goedkoper dan in Nederland.

Hoe kan ik het beste betalen in Australië?

Geld opnemen met je pinpas kan in Australië zonder problemen. Pinautomaten vind je overal.  De banken zijn over het algemeen van maandag tot en met donderdag geopend van half tien tot vier uur en op vrijdag van half tien tot vijf uur.

De bekende creditcards, zoals American Express, Bankcard, Diner’s Club, MasterCard, Visa, JCB worden bijna overal geaccepteerd. Creditcards zijn handig om vooraf telefonisch je overnachtingen of kaartjes te reserveren. Ook om een auto te huren heb je een creditcard nodig.

Neem voor de zekerheid wel contant geld mee wanneer je naar de Outback gaat. Kleinere winkels en cafés accepteren er vaak geen creditcards.

Bron: Oceanie.nl
 
Advertenties