Tijdsverschil

KlokWat is het tijdsverschil met Nederland en Spanje?

Ingewikkeld hoor! Misschien is het handiger om naar de tijd te kijken in de weerstickertjes in het zijmenu van dit blog.

Wil je het toch weten?

In het westen van Australië is het zeven uur later dan in Nederland. In South Australia (waar we een dag of 14 zitten) en  The Northern Territory is het acht en een half uur later. Tot slot is het in New South Wales (ook een deel van de trip), Australian Capital Territory, Victoria (en ook daar komen we),  Tasmanië en Queensland negen uur later.

De bovenstaande uren gelden voor de winter- of standaardtijd. Als het in Nederland zomertijd is, trek je een uur van het tijdsverschil af. In Australië geldt ook een zomertijd. Deze is echter niet gelijk met onze zomertijd. Als het in Australië zomertijd is, reken je een uur bij het tijdsverschil.

Om het nog ingewikkelder te maken, gelden er in de diverse delen van Australië verschillende  zomertijden. In New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria en South Australia duurt de zomertijd van eind oktober tot eind maart. In Tasmanië duurt de zomertijd van begin oktober tot eind maart.

In Northern Territory, West Australië en Queensland is er geen sprake van zomertijd.

Bron: Oceanie.nl