Dwars oversteken

Naar Broken Hill16 november 2014 – Broken Hill

Dit worden de dagen van de lange, eenzame highways met hier en daar een nederzetting en een dorpje. Hopelijk met tankstations en restaurants en hier en daar een toilet. Tjonge, geen camper, geen wc aan boord, ´t is wat.

We maken de oversteek dwars door de staat New South Wales om uiteindelijk in Sydney te belanden. Maar dat duurt nog wel even! We rijden vanaf de schapenboerderij naar Broken Hill. Als iets me bekend voor komt uit de oude Flying Doctors-series is die naam wel. Stelt waarschijnlijk voor, maar we slapen er toch een nacht om de lange rit naar Mildura te breken. We hebben er een simpel motel geboekt met de mooie naam Daydream Motel.

Rawnsley - Broken Hill

17, 18 en 19 november 2014 – Mildura

Op naar Mildura, een stadje aan de Murray River.  Na aanvankelijk een hotel geboekt te hebben,  zijn we inmiddels ´verhuisd´ naar de Mildura Holiday Villas. Een huisje waar we ook eens lekker zelf kunnen kokkerellen, een eitje kunnen bakken, buiten kunnen zitten en een keer in het zwembad kunnen plonzen, is best weleens lekker halverwege deze toch wel heel lange reis.

Bovendien kunnen we een rondvaart met een Paddlesteamer maken.

Paddlesteamers Mildura

Het lijkt ons goed om even pas op de plaats te maken hier, zo´n beetje halverwege onze reis. We zien wel wat er verder te beleven valt daar!

Broken Hill - Mildura

20 november 2014 – Narrandera

Straatbeeld Narrandera

Straatbeeld Narrandera

Mildura - Broken HillEn na een paar rustige dagen gaan we weer door. Deze keer naar Narrandera voor de laatste stop voor we naar de Blue Mountains gaan.  Weer een motel, dit keer het Camellia. Simpel, 59 eurootjes, maar een 9 op Booking.com. Zo wisselen we wat luxere locaties af met leuke prijsjes, helemaal goed.

Advertenties