Start in Melbourne

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero

31 oktober 2014 – Melbourne

En dan gaat het echt beginnen! We hebben bij Europcar een grote full size SUV gehuurd. Op de voucher staat Mitsubishi Pajero, maar dan kan natuurlijk altijd een gelijkwaardige auto zijn. Wel is het een automaat, hebben we gekozen voor de optie ´restitutie van het blijvend eigen risico, ook voor schade aan ruiten of banden´ en hebben we 200 kilometers per dag. Dat lijkt niet veel, maar de geplande route zit op 4500 kilometer. Dan blijft er dus nog 3300 over voor uitstapjes, excursies en het afwijken van de planning. Eén ding is zeker: het stuur zit aan de (voor ons) verkeerde kant!

Dit wordt de dag van de auto inrichten, boodschappen doen zodat we altijd wat te happen en te snappen hebben, zorgen dat er een koelbox komt en wennen aan het links rijden en het Australische verkeer.

Als er iemand tips heeft voor het koelhouden (zonder risico op bevriezing!) van een voorraadje insuline gedurende 5 weken, dat horen we dat graag. Sowieso zijn tips voor het reizen per auto welkom, we zijn niet gewend om te leven uit de reistassen, dus vooral de Amerikagangers die ons volgen: schroom niet!

Waar koop je een koelbox en andere  handige dingen om bij je te hebben?

Camping Megastora

Camping Megastore

Locatie Camping Megastore

K-Mart

K-Mart

 

K Mart Locaties

K Mart Locaties

BigW

BigW

BigW locatie Geelong

BigW locatie Geelong

En voor lekkere verse dingen is er:

Woolworths - supermarkt

Woolworths – supermarkt

Woolworths locaties

Woolworths locaties

We zakken af richting de kust naar het toeristische Apollo Bay. We overnachten daar in de Waterfront Apolly Bay Motor Inn. Daarover meer in het volgende deel van ons programma!

Melbourne - Apollo Bay

Melbourne – Apollo Bay