Koala´s en het regenwoud

Koala

Op de bank, onder een dekentje, met de verwarming aan! Jawel, we zijn op zomervakantie Down Under. Werd het gisteren zomaar nog 33 graden hier, vandaag is de knop om. En niet zo´n beetje ook. Het werd niet warmer dan 13 graden vanmiddag en het heeft gehageld en gehoosd. Maar gelukkig scheen ook af en toe de zon en waren wij voor de echte heftige buien al klaar met ons programma van de dag.

Na het schrijven van de blogs vanmorgen, besloten we de was tot morgen te laten wachten en vandaag maar eens boodschappen te gaan doen en kijken waar we verder zin in hadden. In elk geval in ontbijt, want we hadden nog helemaal niks in huis en ons verblijf is meer een motel dan een hotel en eten hoort er niet bij. Verder prima hoor! We zagen op een paar honderd meter van huis een markt opgebouwd worden en daar tegenover het al eerder door Debby aangeprezen Bay Leaf Café  wat ik ook op Tripadvisor had gezien. Tijd voor brekkie, zoals ze hier zeggen. Lieve oudere dames, een beetje donkerbruin sfeertje, veel relaxte types, gezinnetjes … alles op het gemakje aan. Valt me nog mee dat er niemand in pyama was gekomen. We kregen allebei een ´long black´, lekkere stevige zwarte koffie. Ik nam melk en Albert verse sinasappelsap, Lekkere melk hier, niet zoet, gewoon goed.  Mijn Turks brood met ei en bacon was heerlijk, net als de bacon and eggs met mushrooms en toast van Albert. Daar kan je de dag mee beginnen! Na een tweede kop koffie zagen we dat de markt weer grotendeels was opgeruimd, gewoon teveel wind om de tent overeind te houden.

Great Ocean Road (47) Brekkie

Omdat we toch echt geen zin hadden in een hangdag, zijn we in de auto gestapt en richting het Otway National Park gereden. Mooie route en op de slingerweg naar het park toe, zag Albert plotseling een koala in de boom zitten. Niet eens zo hoog, wiegend op een tak. Het beestje zag ons, keek ons even aan en viel toen weer gewoon in slaap. Dit schijnen gewoon enorm luie beestjes te zijn. We konden prima foto´s van hem maken met de kleine camera, want ik had geen zoomlens op de grote zitten. Gaan we ook niet doen, lenzen wisselen blijf ik een crime vinden en de Olympus zoemt prima in en maakt ook best kwalitatief goede foto´s. Voor vandaag is het echter klaar met hem, want ik blijk de SD-kaart van de Sony in de laptop te hebben laten zitten, dus mag die van de Olympus daar nu in. We zijn helemaal vertederd door het leuke beestje en komen er later nog een tegen, met zelfs een heel kleintje  nog wat hoger in de boom.

Koala

 

 

We toeren verder en nemen wat onverharde wegen wat dieper het park in. We maken een korte wandeling richting de oceaan en zijn net voor de volgende bui weer in de auto. We bekijken de kaart en besluiten dan niet verder te rijden naar de beroemde 12 Apostelen en de rest van de Great Ocean Road, maar die maandag op weg naar de Grampians te rijden. Dat betekent dat we Ballarat en Souvereign Hill laten vallen, maar goudzoekersgeschiedenis komen we later nog genoeg tegen. Vandaag gaan we het regenwoud in. We rijden richting Lakers Hill en nemen de Otway Harvest Trail. Helemaal ons ding: boerderijen, koeien, lama´s, schapen en prachtige groene heuvels met verre uitzichten. En dan ineens zitten we midden in het oerwoud. Grote hoge bomen, veel varens, dichte begroeing en een smalle kronkelende weg met regelmatig tegenliggers. Mijn chauffeur krijgt het weer aardig voor de kiezen. Zijn lijf staat nog helemaal niet naar het links rijden en sturen, maar daar vertelt hij zelf later wel meer over. Hoe dan ook, we genieten met volle teugen, het is echt prachtig!

Rond een uur of twee zijn we terug in Apollo Bay, waar we ons begeven naar Foodworks, de plaatselijke supermarkt. Niet groot, hier geen giga winkels als Safeway of Walmart, maar meer de kleinere plaatselijke winkels. We kopen wat yoghurt, aardbeien (yes!), een stokbroodje, kaasjes, vleeswaren en wat andere nuttige dingen als een flesje wasmiddel, keukenrol en toiletpapier. En een knabbeltje voor ´s avonds, want ze eten hier wel erg vroeg voor onze Spaanse buikjes. Terug in het motel eten we een broodje en ga ik foto´s bewerken en klaarzetten voor het blog en zorgen dat alle hotels voor de rest van de reis een ander credit card nummer van ons krijgen. Albert krijgt een klap van de kou of de vermoeidheid. Hij barst ineens van de pijn, maar dat is ook eigenlijk niet gek. Kou en vocht, met daarbij een jetlag en veel stuurwerk … pilletje erin, dekentje erover en slapen. Dat houdt hij een paar uur vol en dan wordt hij als herboren wakker. Gelukkig wordt het maandag weer warm en droog! We weten weer waarom we in het droogste deel van Europa zijn gaan wonen.

Koeltas

Na een verfrissende en warme douche gaan we naar het op het hoekje gelegen restaurant The Vista. Seafood als specialiteit, maar er is ook een biefstuk, die we dan ook allebei nemen. Lekker pikant gekruid, gewoon helemaal goed. Mijn scampi´s vooraf waren wat bijzonder geserveerd … niet zo geweldig. Albert had een aardappelsoep en allebei hadden we een toetje. Tiramisu voor mij, mudcake voor hem. Het was er trouwens erg druk, maar dat komt natuurlijk ook omdat het terras niet bruikbaar was door de hoosbuien. Gisterenavond zat het vol toen we langs kwamen.

En nu is het bijna 9 uur en ik val weer bijna in slaap. Wie trouwens denkt dat bloggen op zo´n dag een plicht of een opgave is, zit fout hoor. Het is een heerlijke manier om terug te kijken op wat je hebt beleefd en ik schrijf ook zeker niet alleen voor anderen, maar ook voor ons zelf. Super om later weer te lezen.

Nog een huishoudelijke mededeling: het autootje zal vanaf nu beter te volgen zijn. Ik moet steeds verbinding maken met de MIFI of en WIFI-netwerk, terwijl Alberts telefoon wel op internet zit hier met zijn Australische kaart erin. We tracken dus vanaf vanavond via zijn iPone.

Onder het kopje Fotoverslag zijn inmiddels meer foto´s te zien, velen zijn al op het blog verschenen, maar zo blijven alle foto´s mooi bij elkaar om terug te kijken. Klik op de foto´s en je kan ze zien op groter formaat.

Morgen wordt rustdag, even geen werk voor de chauffeur. Het is hier zo leuk in het stadje zelf. De halve wereld trekt hier aan ons raam voorbij en we willen misschien ook nog wel even naar het haventje gaan kijken. Veel hippie-achtige types, stoere auto´s, leuke winkeltjes, we gaan gewoon wat chillen en fotograferen hier (en de was doen natuurlijk). Tot morgen!

6 reacties op Koala´s en het regenwoud

 1. Pingback: Verliefd op een koala | DOWN UNDER 2014

 2. Ans zegt:

  Ajoh, dat temperatuur zo kan verschillen zeg, mooi verhaal en leuke foto’s jullie genieten volop

 3. A3ana zegt:

  Autootje beter geparkeerd vandaag, gister stond hij in de zee!! Prachtige foto’s. Ik geniet weer, veel herinnerringen. Weltrust, tot morgen.

 4. Dimphy zegt:

  Mooi om te lezen Monique, koala”s zijn echt schattige beestjes. Natuur is ook schitterend !!

 5. nancy zegt:

  Wat een prachtige natuur. En dit is nog maar het begin!

 6. Liset zegt:

  Klinkt goed allemaal. Blijf lekker genieten!

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s