Tijd voor een relaxt dagje ´thuis´

At the beach

We crashed out today 🙂

Nou, niet helemaal hoor, want om vijf uur vanmorgen waren we alweer wakker. Dat moeten we toch eens wat zien te rekken, maar alle wetenschappelijke artikelen vertellen ons dat zo´n jetlag net zoveel dagen duurt als je tijdzones gepasseerd bent. Negen of tien dus, even de zomertijd niet meegenomen. Een dikke week zullen we er dus wel voor nodig hebben.

Stond ik na ons ontbijtje van Griekse yoghurt met aardbeitjes vanmorgen om acht uur dus al voor de laundry met mijn tas met was, gaat die pas om 9 uur open. Iets met rust voor andere gasten. Wat rust? Wat moeten we nu met die grumblebums? Ze moeten niet zeuren, anders kunnen ze een knuckle sandwich krijgen. Ha, Australian slang, het is even wennen, maar zo leuk! Snap je er niks van? Kijk dan even op het Australische woordenboek. Wij zullen het af en toe nog weleens nodig hebben 🙂

Gelukkig had Deb al wel wisselgeld voor de wasmachine en zo daalde ik om negen uur opnieuw de trap af. Jammer, maar één wasmachine en droger. Het is zo´n Amerikaanse toploader en die zijn in een half uurtje wel klaar. Je was moet niet te vuil zijn is mijn ervaring, maar dat valt ook wel mee. Ik sorteer licht en donker uit elkaar, wat minder secuur dan ik dat thuis zou doen, maar anders ben ik met St. Juttemis nog bezig. Uiteindelijk ben ik zowat de hele ochtend zoet, met name omdat ik de droger ook niet te heet wil zetten. Zonde van de kleding, die gewend is altijd buiten gedroogd te worden. De mooiste dingen hang ik toch nog even uit op onze kamer. We vragen Deb om schone handdoeken, maar doen zelf het bed wel, even lekker geen zin om weg te gaan.

Tijdens de laatste ronde van de droger, ga ik een half uurtje in bad zitten. Lekker bubbelen in de spa onder de halogeenlamp, want het is hier nog best fris hoor, al regent het minder dan gisteren. Zo rond de middag wandelen we naar het dorp voor een lunch, weer bij Bay Leaf Café, omdat we het daar nou eenmaal lekker en gezellig vinden. Ik koop een wegenkaartboek van heel Australië in de boekwinkel en haal wat spullen bij een hele grote drogist. Ons plan om uitgebreid auto´s en andere voertuigen te gaan fotograferen gaat even in de koelkast. Man, het is fris en er komt weer een bui aan. De meeste mensen lopen in jassen en vesten, hoewel er echt nog waaghalsen in zee gaan. We wagen het om via het strand terug te wandelen en zijn dan net voor een hoosbui weer op honk.

En dan is de pijp leeg. Mijn rug doet pijn, al een paar dagen, ik heb ook veel te veel met die zware tas lopen sjouwen, daar moet ik wat anders op gaan verzinnen. Albert ligt al op bed TV te kijken en ik kies eieren voor mijn geld en kruip er lekker bij. We slapen een gat in de middag. Daarna regelen we een verjaardagscadeautje voor Jordy die woensdag alweer negen jaar wordt en skypen we met schone zus en zwager in Nederland. Ik ben bezig in een mooi boek over de eerste kolonisten hier en geniet daar vandaag erg van. Albert eet een bak Griekse salade uit de supermarkt en ik neem een paar stukjes brood met brie en salami. Lekker brood, goede melk, prima beleg, wat dat betreft is het allemaal niet zo zoet als in de Verenigde Staten.

En nu? Gelukkig bijna weer tijd om te gaan slapen. Dat is onze hobby vandaag. Morgen wordt het veel beter weer en gaan wij het een stukje verderop zoeken. Bijna vijf uur rijden, maar daar zitten wij eigenlijk nooit mee. We hebben er weer zin in.

N.B.: ons ´autootje´ gaat weer mee. Als je erop klikt en dan in het kaartje bovenin op ´show route´, kan je morgen precies zien hoe we hebben gereden.

10 reacties op Tijd voor een relaxt dagje ´thuis´

 1. Pingback: Een relaxt dagje ´thuis´ | DOWN UNDER 2014

 2. Wim zegt:

  Slaap goed en goede reis morgen.

 3. A3ana zegt:

  Heb even een blik geworpen op het woordenboek, dacht een paar woorden tegen te komen, nee Monique gaat voor alles! Goed voor mijn familie daar om het Nederlands op te halen!!!
  Hoop dat je rug weer mee gaat doen, zo vervelend. Bedden wel goed? Jammer van het weer.
  Kan je in zo’n Motel misschien een koffiezet apparaat lenen/huren? Wel lekker een bakkie maken als je wakker wordt.
  Het autootje ga ik zeker volgen, erg leuk om te zien waar jullie uithangen. Zag dat Fred ook alles volgt! Als hij de kans krijgt zoekt hij jullie “ergens” op. Slaap lekker en goede reis morgen.

 4. Inge zegt:

  Fijn je wasje weer schoon! Beterschap met je rug en goeie reis verder!

 5. Mia. zegt:

  Super om weer alles bij gelezen te hebben, wens jullie een mooie verdere reis door het mooie land…..doe rustig aan je hebt vacantie…..Gr Mia.

 6. astrid zegt:

  Lekker dagje bijkomen 😉

 7. Dimphy zegt:

  Nou Monique, sterkte met je rug. En een goede rit morgen !!

 8. Nelly zegt:

  Goedemiddag/avond allebei,
  Ik geloof dat zo’n relax dagje nog wel even handig was. Het is nogal wat even naar t andere eind van de wereld. Je moet toch weer even wennen nietwaar en als je overweegt iemand een grumbled sandwich te verkopen kan je beter even pas op de plaats maken haha, maar Monique je hebt je tijd nuttig besteed en kunt weer lekker schone kleertjes aantrekken. Vervolgens weer heerlijk gegeten en een strandwandeling gemaakt. Wat wil
  Je nog meer. Nee alle gekheid op een stokje: wijs dat jullie even acclimatiseren. Morgen een behoorlijke rit op het programma, dus vanavond op tijd naar bed en morgen ziet de dag er , mede gezien de betere weersomstandigheden, weer een stuk beter uit. Voor straks welterusten, en Albert ik denk dat get beter is om op 1 oortje te gaan liggen dan op 2, een goede reis morgen, maar dat kan ik blijven herhalen 😜😜, veel plezier en tot later.

 9. Nelly zegt:

  Ha ha zag net dat ik 2 woordjes slang door elkaar gehaald heb, maar ik bedoelde natuurlijk de laatste.

 10. Jan & Anita zegt:

  Hey Tijmeskes, we zien inmiddels prachtige foto’s voorbij komen. Jammer van het koudere weer en we hopen dat de zon jullie snel weer begroet daar. Geniet er enorm van en enjoy!!!

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s