Helemaal ons ding, zo´n reis

SONY DSC

En weer zijn we een paar honderd kilometer verder richting het eindpunt van onze reis. Langzamerhand beginnen we af te tellen en enerzijds vinden we dat erg jammer, want we genieten nog steeds met volle teugen van al het moois wat Australië ons te bieden heeft. Anderzijds is al eerder gebleken dat zes weken gewoon een mooie tijd is om niet verzadigd te raken en dan gaat thuis ook weer lokken. Want buiten vakantie vieren en genieten van al het moois om ons heen, praten we op dit soort reizen ook heel veel. Destijds in Amerika, op de lange ritten naar Nederland en ook nu weer: in de auto filosoferen we heel wat af samen. En de conclusie is nu vooral weer dat deze reis een schot in de roos was, maar ook dat we weer met plezier terug naar Spanje gaan. Naar ons heerlijke huis daar, ons fijne dorp en naar vrienden die ons dierbaar zijn geworden.

Deze reis is echt door ons samen helemaal gepland. Laptop op schoot, groot scherm op de TV via het Apple-blokje, zodat Albert mee kon kijken naar wat ik in beeld had en hij met de iPad erbij om dingen te checken, hotelbeoordelingen te lezen, afstanden mee op te zoeken via Google Maps en uiteindelijk samen knopen door te hakken. De Amerika-reizen waren vaak samengesteld aan de hand van wat anderen op het forum van Alles Amerika al beleefd hadden, al waren we ook daar regelmatig wel trendsetters, maar dit is echt ´ons´. Het fijne is dat we ook dezelfde dingen leuk vinden. Geen toestanden omdat de een naar musea wil en de ander liever een berg beklimt. Welnee, we zijn allebei niet erg sportief (is dat nieuws?), willen best een stukje wandelen en genieten vooral heel erg van het platteland en dieren die we zien onderweg. Ha, de dierentuin was mijn plan, maar dat doe we maar even niet meer. Maar verder? We hebben veel tijd en energie gestoken in de planning, maar met plezier.

En wat is het allemaal goed uitgevallen. De keuze voor een auto in plaats van een camper was voor mij best een puntje van zorg. Kan je makkelijk ergens naar het toilet? Ha, ja, op de gekste plekken zijn publieke toiletten. Hoe gaat dat met de was? Nou, een wasmachine in huis is prettiger dan op een camping wachten tot de was eindelijk droog is in die grote drogers en fijne spullen drogen beter een nachtje op een rek, deze keer dan ook geen gekrompen of verwassen kleding. En als je ons nu samen op de bank ziet zitten, zo´n heerlijke zachte bank met relaxsteunen zodat de pootjes omhoog kunnen, zou je echt jaloers worden hoor. En het allerleukste is dat je toch vaker in of dichtbij de gezelligheid zit, dan met een camper en veel makkelijker even een stadje of dorpje in rijdt voor een lekkere kop koffie (mét), een lunch of nog even naar een restaurant gaat. De auto staat eigenlijk praktisch overal voor de deur van de hotelkamer of appartement of in de parkeergarage eronder.

Onderweg zien we weinig campers, de Aussies zijn duidelijk meer van de caravans, want daar gaan ze massaal mee op stap. Kamperen is hier erg populair, maar je struikelt hier aan de oostkust ook over de vakantieparken met stacaravans en parkmodel-huisjes. De Australiërs zijn een reislustig volkje, zowel in eigen land als daarbuiten. Het valt ons op dat bijna iedereen die je spreekt al in Europa is geweest, Spanje en Nederland zijn hier absoluut geen ´verweggistan´, zoals je in de States vaak hoorde. ´The Netherlands, Holland, ah, Denmark´. Ja, zoiets dus. Nou hier niet hoor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij verlieten vanmorgen Merimbula, nadat we het heerlijke huis in Albacore Apartmens hadden opgeruimd. Eerst koffie met ontbijt, Skypen met Bram en Trees en een heerlijk uitzicht op de haven waar zelfs de hond mee uit peddelen gaat. De rit van daar naar hier in Metung is simpel: de Princess Highway, bijna 300 kilometer lang. Geen straf hoor, want het is gewoon een tweebaansweg door mooie natuur, al word je de bomen op sommige stukken wel wat zat, maar soms is alles gewoon een scenic drive. We houden een stop- en plaspauze in Cann River, waar we bij de Bakery koffie drinken met een cottage pie voor Albert en een zoet slagroomding voor mij. De auto hadden we in Eden al gewassen, die zag je door het stof bijna niet meer.

Als Albert op een gegeven moment een tourist drive ziet aangegeven, besluiten we van de hoofdroute af te gaan om eens een stukje Gippsland te gaan bekijken. We komen uit bij de West Cape en de Salmon Rocks. We blijken niet de enigen, er zijn meer mensen aan de wandel en een paar vissers zitten lekker te kletsen bij hun boot. Wij maken foto´s, want de lucht is dreigend, maar daardoor ook erg mooi. Het barst er echter van de vliegen, zo erg was het nergens nog, want eigenlijk hebben we alleen in de Flinders Ranges nog last van vliegen gehad. Maar het is dan ook stikbenauwd, 32 graden en verschrikkelijk vochtig. Zoals het in Nederland vaak voelt bij die temperaturen. Terwijl ik dit typ (een aantal uren later) begint het eindelijk te regenen, wat vast verkoeling brengt, want morgen geven ze maar 21 graden op. De route is prachtig, we rijden langs de Snowy River, smeltgebied van de skibergen hier in de winter. Oude boerderijen, veel vergane gorie, veel hooibouw en ronde gewikkelde balen hooi. Langs de weg staat alles in bloei, onkruid, maar ook hoge bomen zijn een sluier van witte bloemen. Zo mooi allemaal.

SONY DSC

Tegen een uur of twee zijn we in Metung. We hebben per SMS de deurcode voor ons appartement ontvangen, maar kunnen er pas om 3 uur in. Metung ligt op het einde van een schiereiland in het enorme Lake King en we blijken echt maar een klein stukje wandelen vanaf het eindpunt te zitten. Het hotel heeft dus aan beide kanten uitzicht op het water, alleen zitten wij deze keer wel beneden en kregen we niet de gratis upgrade die we in Merimbula hadden. Tja, en als je zes weken weg bent, kies je niet altijd de duurste optie, dus zitten we beneden achter een schutting, maar wel met een lekker zitje buiten en in een superdeluxe huisje voor nog geen 80 euro per nacht. Groot voordeel: we zitten beneden en alles is gelijkvloers en anderen sjouwen hier met de koffers naar boven, want er is geen lift.

Alles zit erop en eraan, luxe Nespresso, grote flatscreen, Wii (wat moeten we ermee?), alles werkt met knopjes en afstandbedieningen en we hebben een tweepersoonsregendouche. Snufjes en snuisterijtjes, vandaar waarschijnlijk de vijf sterren. Maar we hebben ons rotgezocht naar een stopcontact en uiteindelijk ligt de hele batterij met opladers in de slaapkamerkast in een la. We hebben een contactdoos met zes (geloof ik) stopcontacten voor Europeese stekkers en daar heeft Albert thuis al een Australische stekker aangezet (die ons Pietje nog in zijn backpack had). En geloof het of niet, dit is de eerste plek waar ik mijn eigen fóhn uit de reistas moeten halen, die past niet bij vijf sterren blijkbaar.

We hebben vanmiddag lekker geluncht in het dorp, hebben daarna onze intrek hier genomen en zijn toen terug gewandeld voor een paar boodschapjes. Het dorpje is klein, maar er is een Village Store, een bakkerij, wel zes restaurants en nog wat winkeltjes. Het hele merengebied ligt open om te ontdekken en dat gaan wij zeker doen!

N.B.: Albert heeft even geen zin om te bloggen, kan gebeuren! Ha, hij zegt dat de mensen hier zo lief en vriendelijk  zijn dat zelfs Albertje geen Kretiek kan verzinnen. Inspiratieloos dus 🙂 En ja, de pijn speelt nog steeds op en dat helpt ook niet.

6 reacties op Helemaal ons ding, zo´n reis

 1. Pingback: Even filosoferen over hoe fijn het is … samen op reis! | DOWN UNDER 2014

 2. Astrid. zegt:

  Kijk en van jullie noeste arbeid ga ik profiteren samen met man en kleinzoon 🙂 Want ik schrijf gewoon de dingen op die je beschrijft die me aanspreken. Ook geen urenlange museumbezoeken. Geen grote steden, gewoon de natuur, de mensen en natuurlijk de dieren. Mijn man wil altijd aan het water zitten dus dit heb ik ook opgeschreven XXX

 3. Mia. zegt:

  Goede morgen vanuit een mistig koud brabants dorpje,,heel anders als bij jullie zo op de fotos te zien en te lezen. wat een mooi verhaal en mooie fotos, wat een luxe al die vacantie huizen/villa’s en appartementen die jullie hebben geboekt wat zijn ze mooi, ook deze is werkelijk schitterend mooi.Geniet verder van jullie reis, ik kijk weer uit naar het volgende moois….Gr Mia.

 4. Inge zegt:

  Jullie hebben het weer mooi voor elkaar! Maar ben ook niet anders gewend van jullie. Goed teken dat Albert geen kretiek heeft. Wat gaat de tijd toch snel! Geniet nog maar van de laatste dagen! Hopelijk knapt Albert weer helemaal op. Groeten, Inge

 5. Gea zegt:

  Dat zijn nu ook de dingen die ons aanspreekt. Geen drukke steden. Lekker de natuur opzoeken. Er s zoveel moois.

 6. A3ana zegt:

  Prachtige foto’s weer, echt genieten.

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s