Port Augusta en op weg naar Flinders Ranges

SONY DSC

That was a long way to go, into the outback with Big Al. Tjonge, was ik gisterenavond echt te moe voor een blogje, vanavond wil ik wel, maar zitten we met wat internetzwakte. Er is hier blijkbaar wel internet, maar ten eerste betaal je er een dollar per 10 minuten voor en ten tweede waarschuwen ze dat het via de sateliet moet komen en dus ook nog erg traag kan zijn. Maar niet getreurd, zouist zagen we dat er een jongeman op het terras van restaurant The Woolshed hier aan de overkant bij ons met zijn MIFI-router online was en ik zag 4 bolletjes Telstra-ontvangst op mijn telefoon. Gaan wij dus morgen ook proberen!

Het is inmiddels acht uur ´s avonds en ik gok dat het nog zo´n 36 graden is. Het kan hier goed heet worden en dan is het nog maar voorjaar. De zomer begint pas eind van de maand en rond de kerst kan het hier dik boven de 45 graden worden. Maar gek genoeg hebben we vandaag weinig last gehad van de warmte, het is natuurlijk ook ultradroog en daarom goed te harden.

Maar laat ik eens terug gaan waar ik gebleven was. Jullie hadden vast van Albert al begrepen dat ik even gillend gek dreigde te worden van de tuthola-typtjes in de bistro van ons overigens perfecte hotel in West Lakes? Ja, dus en ik hou niet van in de rij staan om te eten, dus hebben we ons weer verwend met een prima diner bij Crusoe´s aan de andere kant van het raam. Amazing views over the lake, met een zonsondergang om van te kwijlen, maar weinig gelegenheid om te fotograferen als je niet bij de andere gasten over de tafel wilde gaan hangen. Jammer, was de moeite waard.

Gisterenochtend na het ontbijtbuffet reden we op het gemakje weg van Adelaide, er was tenslotte geen haast. Wat een Albert-paradijs, dat eerste stuk. Allemaal grote trucks, veel transportbedrijven en aanverwanten aan de kant van de weg en denderende road trains naast en voor ons. Hoe verder we van de stad vandaan gingen, hoe kaler het landschap werd en hoe minder verkeer er kwam. Ik heb van mijn leven nog niet zoveel graan gezien! Goudgele halmen, wuivend graan, veel balen stro en natuurlijk moest ik denken aan Peet, die in West-Australië zes weken heeft gewerkt in die business als tractorchauffeur. Chaser bin driver, nou snap ik wat zo´n ding is.

Dik 300 kilometer graan, zoutvlaktes, koeien, schapen en de highway brachten ons uiteindelijk in Port Augusta bij Oasis Majestic Apartments. Eerst hebben we nog gezocht naar hoeden, want Michelle, waar we morgen mee gaan toeren, zei ons een hoed, water en natuurlijk een camera mee te brengen. Albert slaagde snel voor een cowboyhoed, ik niet zo, dus kocht ik later een gewone goedkope dameshoed van katoen bij de Big W. Anyway, ons appartementje voor deze nacht was uit de kunst. Superschoon, comfortabel en werkelijk van alle gemakken voorzien. Ik draaide in ons eigen huisje twee wassen, zo handig. Hoewel het al wat laat was, konden we toch nog in het dorp terecht voor een kleine lunch.

Na een korte wandeling bij 42 graden celcius, besloten we het even voor gezien te houden. We raadpleegden later het grote boek met adviezen voor het diner en kwamen zo terug in Cena in the Chapel in het Flinders Hotel. Wat een vervallen grandeur 🙂 Het oude westernstijltje is helemaal komisch, de vloeren kraken, de trap is uitgesleten, maar het is er wel druk. Veel jongelui, beetje backpackersfeertje. En gróte borden eten, hele grote borden. Albert vindt zijn beef schnitzel erg lekker, maar ik gruw eerlijk gezegd van mijn beef ribs. Draadjesvlees op bot, maar vettig, met veel vliezen, bah …. Misschien heb ik teveel Master Chef gekeken, maar ik had me gewoon meer voorgesteld van het eten hier. Het is het allemaal vaak net niet. Of ik ben te kritisch …
Als we rond acht uur terug zijn, vechten we allebei tegen de slaap en uiteindelijk geven we het op. We draaien een behoorlijk lange nacht en het is vanmorgen al negen uur geweest als we nog zonder ontbijt wegrijden. We tanken de auto vol naast het hotel en rijden dan richting Flinders Ranges, het nationale park wat ons doel is voor de komende dagen. Voor het dorp Quorn kijk ik op Tripadvisor en zie daar dat Emily´s Bakery goede reviews krijgt. Dat zoeken we op. En wat was het leuk! Aan de voorkant allemaal etalages van ouderwetse winkeltjes, blijkt aan de binnenkant één groot café te zijn met een soort Winkel van Sinkel in oude stijl.

We bestellen allebei een flink ontbijt, omdat dit ook onze lunch wordt. Albert neemt het ´Big Breakfast´ en ik ga voor de French Toast. We zijn aangenaam verrast door het eten, de gezelligheid en de gastvrijheid. Wat een superleuk begin van de dag!

De route naar Hawker is prachtig, werkelijk geweldig! Al voor Quorn zagen we een grote kangoeroe rustig langs de kant van de weg liggen kijken wat er zo al voorbij kwam en zo volgen er nog heel veel vandaag. Ga je naar Kangaroo Island voor de springkenijne, val je er hier zo ongeveer over! En emu´s, volop, met jongen. Zelfs hier op het vakantiepark lopen ze gewoon rond. We doen in Hawker een paar boodschapjes, maar veel heeft de General Store daar niet. Vlak voor het nationaal park zien we een route aangegeven als Tourist Drive en omdat we nog vrij vroeg zijn om in te checken voor ons huisje, besluiten we er voor te gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nou, dat hebben we geweten! Deze route brengt ons een stuk uit de richting en uiteindelijk zitten we aan de andere kant van de Flinders Ranges. We besluiten door het park terug te gaan en dat was helemaal geweldig. Wat een natuur, wat een dieren, wat een superleuke middag. Uiteindelijk zijn we pas tegen 5 uur in de middag ter plaatse, maar we hadden het voor geen goud willlen missen. Het was geen geplaveide weg, integendeel. Veel dirt road, honkebonke en soms zelfs door het water. Ik weet niet of de autoverhuurder er er blij mee zou zijn, maar wij vonden het geweldig!

SONY DSC

Hier hebben we een vrij eenvoudig, maar compleet huisje met een keukentje, koelkast, airco, goed bed en zeer ruim overdekt terras. De beroemde zonsondergang was vanavond nergens te bekennen. Nu maar weer op tijd het bedje in, want morgenvroeg moeten we om 7 uur uit de veren voor onze 4WD tour met Michelle van Willows Spring Station.

Advertenties

4 reacties op Port Augusta en op weg naar Flinders Ranges

  1. Pingback: Twee nieuwe blogs over Flinders Ranges | DOWN UNDER 2014

  2. Gea zegt:

    Wat weer een geweldig verhaal. Ben jaloers op jullie

  3. A3ana zegt:

    Als is het goed zie ben je niet in de plas water uitgestapt maar is Albert achteruit gereden! 20 nov. gaan jullie naar de Blue Mountains, vandaag op het nieuws dat daar brand is, kan alleen door de lucht met water bestreden worden. Goede reis weer, heerlijk geniet ik met jullie mee. Mis je je koffie-apparaat nog niet?

  4. Astrid zegt:

    Heerlijk verhaal weer. Jouw blog maakt dat ik nu zeker weet dat wij dit gaan doen in de toekomst. Alleen niet als het warm is maar in de Spaanse zomer, dan heeft onze kleine 11 weken vakantie.

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s