Dagje Grampians is net Spanje

Monique Grampians

Monique Grampians

De dag begon behoorlijk stressvol, kan ik wel vertellen. Als je op 2 telefoons en 2 iPads internet hebt, alleen je laptop vertikt het om welke webpagina dan ook te openen, dan raak je het vertrouwen in het zo geliefde en gewaardeerde MacBookje kwijt. En dat zouden we allebei héél verdrietig vinden, want deze trouwe metgezel is onmisbaar voor de foto´s en de blogjes, nietwaar? Na allerlei kunstgrepen en zelfs het installeren van een nieuwe verse kaart in de MIFI-router, bleek er dus een update van PhotoSync te zijn blijven hangen en die veroorzaakte het euvel. Goed gevonden Alberto en alles draait weer als een zonnetje, ook gewoon op de gratis WIFI van het motel. Alleen is het net niet snel genoeg om VI mee te kijken, wat jammer nou (duh!). Albert is al zo gelukkig dat Elche CF eindelijk eens gewonnen heeft. Zijn verse seizoenskaart heeft in elk geval meer geluk gebracht nu Cock hem gebruikte dan wanneer hij zelf gaat.

Enfin, na dan toch het blog en foto´s online te hebben, togen we naar Neilly´s Café in het dorp voor het ontbijt. Tripadvisor adviseert het en wij vonden het in elk geval erg lekker. Weer bestellen aan de toonbank, op het grote schoolbord opzoeken wat je graag wilt en wachten tussen de Aussies, die genieten van een vrije dag vanwege de Melbourne Cup. Bij de bediening knipperen we even met de ogen, want onze koffie wordt gebracht door een stralend jong en knap roodharig meisje met lange paardenstaart en aan de andere kant heeft ze weer een knotje in. Of niet? Niet dus, de tweelingen lijken gewoon sprekend op elkaar. De dag begon trouwens fris en regenachtig, maar het werd zomaar toch maar 31 graden hoor. Heerlijk, eigenlijk te warm in de lange broek, maar dat doen we morgen anders.

Na het ontbijt rijden we via een mooie landelijke route naar Halls Gap, de toegangspoort tot het Grampians National Park. Mijn hemel, wat een drukte, het lijkt Valkenburg wel daar. Wel gezellig hoor, het is zeker niet negatief bedoeld. Hotels, lodges, vakantieparken, zoveel accomodatie dat je verwacht in file het park in te moeten, maar niets is minder waar. We rijden op het gemakje over de bochtige bergwegen, moeten een keer stoppen voor een overstekende egel (of is het toch een ander dier?) en rijden dan naar de Boraka Lookout. Amazing views! Gelukkig is er ook een openbaar toilet, waar niet zou je zeggen? Bij dit soort punten staan wel wat auto´s en mensen, maar het is allemaal goed te behappen.
We doen nog een paar viewpoints en rijden dan naar de McKenzie-falls. We lopen een goede 100 meter naar beneden, erg steil en zien mensen compleet afgepeigerd en bekaf weer naar boven komen. Never again, hoor ik jonge en redelijk fit uitziende mensen zeggen. Nou …. Albert, dan denk ik dus dat ik omdraai. Ik geloof dat ik nooit meer boven kom als ik die mensen zo zie. Achteraf hebben we totaal geen spijt, want we zien vanaf een ander punt de watervallen en het zijn eigenlijk maar zielige stroompjes. Geen wonder, want het schijnt hier ook de hele winter extreem droog geweest te zijn.

Heel eerlijk? We zijn geen hikers, hebben geen wild gezien en de bomen en de rotspartijen zijn voor ons een beetje als thuis of in elk geval dicht bij huis. De Sierra de Espuña of het gebied rond Elche de la Sierra vinden wij zeker zo mooi. We zijn verwend! Als we weer buiten het park komen, wordt het veel opener en zien we weer boerderijen en vee. Daar genieten we veel meer van. Als we een lizard de weg over zien steken, stoppen we. Slimmerd kruipt direct de boom in, maar daar blijft het als een model zitten, zodat ik hem op de foto kan zetten. Weer wild gezien 🙂

Wij rijden terug naar Stawell, waar het erg rustig is. We gaan naar Lyal Eales, de winkel met campingartikelen die we vanmorgen zagen en kopen daar twee mooie stoelen, zodat we ook eens relaxt kunnen buiten zitten als er alleen maar van die ijzeren klapstoeltjes zijn (zoals hier en bij het vorige hotel). Ook onderweg altijd lekker, een goede stoel. Albert koopt ook nog gorilla-tape, want de hoge uitlaat van onze auto heeft geen roostertje zoals we dat bij anderen overal zien en we willen geen vogeltjes erin of zo. Hij knipt later een roostertje van de grillmatten die we hebben meegenomen en dat lost de boel op. Voor we terug gaan kopen we bij Woolworths broodjes, cup-a-soup, melk, yoghurt en nog fruit voor in het motel. Even geen zin in weer een restaurant.

Lekkere stoelen

We maken er verder een rustig dagje van, eten lekker samen, kletsen, ik lees mijn boek uit en verheug op me op het volgende boek in de serie van Tamara McKinley en zo is het inmiddels bijna half tien. Bedtijd, want morgen staat een lange rit op het programma! En dan is Jordy jarig, dus moeten we ook nog een geschikt Skype-moment vinden, ondanks het rare tijdverschil. Hij is morgen wel 34 uur jarig!

Meer foto´s in het Fotoverslag (zie menubalk)

14 reacties op Dagje Grampians is net Spanje

 1. Pingback: Grampians, net als in Spanje | DOWN UNDER 2014

 2. A3ana zegt:

  Goedemorgen als je dit weer leest. Mooi foto’s. Die stoelen kan ik begrijpen, zag je al op zo’n ijzeren gevalletje zitten. Nee, dat is niks. Goede trip morgen (uhh vandaag) en gefeliciteerd met Jordy.

 3. Lucy zegt:

  Prachtig daar in de bergen!

 4. Marian zegt:

  Zeer mooi uitzicht ,en alvast gefeliciteerd met jullie kleinzoon

 5. Mia. zegt:

  Mooi Mooi Mooi geniet ervan….Gefeliciteerd met Jordy.

 6. Angelique zegt:

  Niet zomaar een egel, een mierenegel. Hartstikke bijzonder beest, leuk dat jullie er eentje gezien hebben! http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Mierenegel

 7. Inge zegt:

  Gefeliciteerd met Jordy! Fijn verslag weer. Foto’s ga ik op mijn laptop kijken!

 8. Hanneke Gardenier zegt:

  Lieve allebei. Tot op heden dus een geweldige reis, met af en toe wat kleine tegenvallertjes zoals de creditcard, maar geen onoverkomelijke dingen gelukkig.
  Het ziet er allemaal geweldig uit, ik geniet van de beschrijvingenen reis zo gewoon een stukje mee. Hartstikke leuk.
  Gefeliciteerd jet Jordy, prettige dagen verder, ik blijf jullie volgens. Groetjes,
  Hanneke

 9. Jan&Annie zegt:

  Praachtig! Gefeliciteerd met Jordy!

 10. Wim zegt:

  Wel een lange reis om `Spanje ` te zien’ maar dat zal best veranderen de komende tijd. Ik geniet van jullie verhalen en foto`s.Veel plezier samen.

 11. Bep littig zegt:

  Schitterende foto s genieten!!

 12. Fred zegt:

  Wow!! You were very lucky to have seen an echidna and get a photo of it – zoals Angelique zegt een “mieren-egel”. (Even luckier that you didn’t run over it!!). They are not that common to see: if they are on the ground they dig themselves in very quickly. They are not hedge-hogs (egels) but quite a separate species (monotremes). They are marsupial, that is, they raise their young in a pouch, just like kangaroos do. 🙂

 13. Astrid zegt:

  Geniet van jullie belevenissen, liep even achter met kijken maar heb dat vanmorgen goed gemaakt. Petje af, heel leuk geschreven allemaal en mooie foto’s

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s