Mildura en omgeving

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hebben van onze reizen naar Amerika geleerd dat er altijd een rustpunt in dit soort lange vakanties moet zitten, anders trekken we het niet. Je moet alle indrukken een plaatsje geven en ook de lichamen moeten af en toe even pas op de plaats maken, al moet ik zeggen dat het goede weer hier erg positief is voor Albert. Dat is weleens anders geweest in het verleden, als we soms een paar dagen regen of zelfs sneeuw hadden en de pijn keihard toesloeg. Dan is het plannen omgooien en pas op de plaats maken. Nu is het plan alleen omgegooid vanwege de dreigende bosbranden in de Blue Mountains, maar we zijn er eigenlijk wel blij mee.

Het gaf ons een dag extra hier in Mildura en hoewel we niet echt veel gedaan hebben, was het toch een leuke omgeving om een paar dagen door te brengen. Het begon maandag met prachtig weer, zo´n 23 graden, maar dinsdag werd het al een stuk heter. Met 33 graden was het als een zomerse dag in Spanje en zo voelt ook de omgeving hier wel. Rijdend tussen de palmbomen voel je je af en toe alsof je naar Elche rijdt en alle sinaasappelbomen zijn ook wel erg vertrouwd. We zien zelfs olijven. Maar wijk je ook maar iets af, dan zit je ineens weer in de Outback.

We leren dat Mildura en deze regio groot geworden is door de gebroeders Chaffey, die irrigatie in het gebied brachten en daardoor wordt het water van de Murray River, de grootste rivier in Australië, nuttig gebruikt. Het zorgt ervoor dat hier de grootste fruittelers van het hele land zitten en dat zegt wat hier. Daarnaast is Mildura ook de connectie met Broken Hill, wat de poort naar de echte grote outback is en werd in vroeger tijden veel via de Murray River vervoerd wat nu per trein gaat. Het is een interessant stadje!

We bezoeken de Wharf, waar we een hele leuke show krijgen als een oudere man ons uitlegt hoe de pelikanen zitten te wachten op de vis die de jongens aan de kant willen vangen. De vis wordt opgegooid en de pelikanen vechten er heftig om. De kop van de pelikaan die continue op het vinkentouw zat, wordt er bijna afgebeten en al zien we de vis bijna in zijn keelsgat gaan, hij moet toch opgegeven. De vis is de winnaar en gaat er weer vandoor. Zo komisch om te zien!

 

Dat was gisteren, vandaag hebben we geluncht bij het Dockside Café, waar we ons vergapen aan de mooie house boats die je zelfs zonder vaarbewijs kan huren. Mmm, was ook leuk geweest, maar ja, dan hadden we niet kunnen gaan winkelen en dat was ook leuk. Twee koffers voor de prijs van één, die nodig zijn om de vele jurken voor mij en shirts voor Albert mee te nemen. Kleding in grote maten is hier goedkoop en goed te krijgen en ook nog echt zomers, dus voorlopig is zomer 2015 voorzien. Zelfs voor schoenen slagen we hier allebei goed, dat is in Spanje dramatisch. Het woord koopziek is al ergens gevallen, maar als ik hier goedkoop en goed zomerkleding en -schoenen kan kopen, ga ik niet wachten tot Nederland in april.

 

We sluiten vandaag ons bezoek aan Mildura af met de onvermijdelijke boottocht over de Murray River. Eerlijk? Ha, mooie boot, mooi om de stoommachine te zien werken, maar wel een beetje saai verder. Laten we eerlijk zijn, een sluis is voor ons niets bijzonders, maar hier blijkbaar wel. Ach, het was toch een wat klamme, warme dag, dus een boottochtje kon geen kwaad.

Al bij al hebben we hier een lekker plekje gehad om een paar dagen in alle rust bij te komen, maar hebben we nu weer zin om verder te gaan! Wagga Wagga, maar vooral Sydney, wachten op ons. Maar daarvoor moeten we eerst morgen weer zes uur de outback in en dan zondag weer een flink stuk naar Sydney.

O ja, wie ooit naar Australië gaat en vaak internet wil: het is waardeloos geregeld hier, bijna nergens werkt het WIFI fatsoenlijk en men haalt de schouders op als je er melding van maakt. Spaar je de moeite en de tijd en neem een MIFI-router, works like a charm!

8 reacties op Mildura en omgeving

 1. Pingback: Rustige dagen in Mildura | DOWN UNDER 2014

 2. Astrid. zegt:

  Klinkt als een heerlijke dag Monique en natuurlijk heb je gelijk. Als je leuke kleding en schoenen kan kopen moet je het niet laten! Fijne herinnering ook als je ze straks in Spanje draagt. Heel veel plezier in Sydney, kijk uit naar je blog. We hebben schitterend weer hier, iedere dag boven de 20º en volop zon. De nachttemperaturen waren wat aan de lage kant, maar die zijn nu ook omhoog. We kunnen heerlijk slapen 😉

 3. Gea zegt:

  Oh het kleding kopen is zo herkenbaar voor mij. Bijna lege koffer heen en vol terug. Het fine vindt ik om daar je kleding te kopen het zo heerlijk dun. Anders dan in Nederland. We hebben ook een week op een woonboot vertoefd. Weer een hele aparte ervaring. Nog heel veel plezier en leesplezier voor de achterblijvers.

 4. A3ana zegt:

  Haha jammer, geen boodschappenlijstje dus. Prachtige foto’s. Van de radar boten op de rivier is er 1 getekend door de oudste broer van Fred. Was toen heel bijzonder in Australië. Fred weet er vast meer van. Ik denk die uit 1966. We kregen toen kranten knipsels opgestuurd. Telefoon was er nog niet. Wij hebben een tocht gemaakt van 3 dagen, ook geslapen op die boot. Veel Pelikanen, Kakatoes en tekeningen en verblijfplaatsen van de Aboriginals gezien. Veel plezier weer op jullie verdere reis.

 5. DVDGuy zegt:

  Ik dacht even dat Albert aan de pelikanen gevoerd was, maar gelukkig zag ik hem even later op de boot 😉
  Ziet er geweldig uit

 6. Wim zegt:

  Volgens insta mapper .com zitten jullie in Engeland, jullie zijn ons toch niet aan het neppen hè?

 7. jackcjvan zegt:

  Thanks for the advice mate

 8. monique zegt:

  Geweldig ik heb de laatste twee stukken ook beleefd in 1991 en 92 wat heerlijk om te lezen en wat fijn dat jullie er zo lekker van genieten.. xx Fijne reis nog en ik verheug me op het volgende stukkie.

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s