Spanje in Sydney en Hop On Hop Off

Meer Spaans, had ik gisteren al voorspeld. En of! Al een tijd geleden hadden we afgesproken hier in Sydney te gaan eten met Laura en haar vriendin Maria José. Laura woont bij ons in de straat en voor wie ons verder ook een beetje kent, ze is de dochter van Cati, de zus van Agustin die ons huis gebouwd heeft en dus een nichtje van de meiden die vaak bij ons thuis komen. Ze woont bij ons in de straat en studeert hier Engels, acht maanden lang. Ze is net voor ons vertrokken en haar moeder vond dat echt heel moeilijk, dus kwam er een pakketje spulletjes mee met ons, zodat ze zeker wist dat we haar zouden zien.

 

De dames kwamen naar ons hotel, waar we in het restaurant Mazzaro hier beneden een tafel hadden gereserveerd. Nou, het was een feestje hoor! In een mengeling van Engels en Spaans was er geen moment dat het gesprek stil viel, we hadden volop praatwater en Laura was heel erg blij met alle foto´s van haar familie die wij zo uit onze telefoons toverden. Ze had duidelijk geen idee dat we zo veel met het gezin van haar moeders broer omgingen, al waren wij de enigen van buiten de familie op de doop van beide kleinkinderen dit jaar. Maria José komt uit Los Alzacares, een klein uurtje bij ons vandaan, maar ook met haar klikte het direct. We hadden een geweldige avond. De dames eten al wekenlang vooral noedels en kant-en-klaar-spul (ha, thuis koken de Spaanse mama´s veel te goed) en genoten met volle teugen van het heerlijke eten in dit erg goede restaurant. Wij ook trouwens! Laat op de avond namen we afscheid, de meisjes weer naar Bondi Junction met de bus en wij ons bedje in.

Vannacht werd Albert wakker van de pijn. Regen, hoge luchtvochtigheid, de drukte van de stad en een paar glaasjes wijn is voor zijn lijf een heftige aanslag, we weten weer wanneer de rem erop moet. Dus ging hij vannacht aan de pillen en zag ik het plan voor vandaag in het water vallen. Maar vanmorgen ging het beter, hij heeft alleen nog veel last van zijn spier in zijn kuit, waarin hij ooit een zweepslag heeft gehad. Smeren helpt niet echt, dus strompelt hij voort. Samen met mij, want ik heb een blaar op mijn grote teen en wist me geen raad met mijn schoenen aan. En op slippers de hele dag red ik ook niet. Dus naar de pharmacy voor wondpleisters en een schuimrubber dop om mijn teen. Die dop bleef niet zitten, dus haalde Albert er een stuk af en toen ging het stukken beter. Toch op pad dus, maar wel met de Hop On Hop Off bus.

SONY DSC

We stapten op aan de overkant van het park hier en lieten ons rondtoeren door Sydney. Mooie stad hoor, waar vooral opvalt dat veel mooie oude gebouwen bewaard zijn gebleven en de architectuur een prachtig schouwspel is van oud en nieuw. We genoten van de leuke kerstsfeer in The Rocks en stapten uit bij Circular Quay, waar we het cruiseschip Rapsody of the Seas zagen en besloten dat we dat niet meer doen. Dit is veel leuker! We keken onze ogen uit naar alle schepen, de drukte van toeristen en locals door elkaar en de gezellige sfeer. We kochten souvenirs voor de kleinkinderen en hebben uitgebreid geluncht op een gezellig terras van een Italiaans restaurant. Echt vakantie!

We vervolgden onze rondrit en stapten aan het eind over naar de tweede toer, naar Bondi Beach. Mwah, mooi strand, maar de stadsrit was stukken rustiger en leuker. Bovendien zat er voor ons een duf stel met mutsjes en het roze mutsje voor mij zat continue te telefoneren, hard pratend in haar eigen taal, wat dat dan ook mocht zijn. Maar we hoefden in elk geval niet te lopen, toch? Tegen half zes waren we weer terug bij het hotel, waar we erachter kwamen dat de leuke koffietenten hiernaast gewoon om vijf uur sluiten. Gek volk af en toe, die Aussies. Ik lust altijd koffie! Vooruit, dan maar niet. We hebben gewoon net weer heerlijk gegeten bij hetzelfde restaurant hier beneden als gisteren. Is lekker en dichtbij, wat wil je nog meer?

Morgen meer foto´s, want we gaan de stad ook nog vanaf een andere kant bekijken. We gaan varen!

6 reacties op Spanje in Sydney en Hop On Hop Off

 1. Pingback: Spaans gezelschap en dagje met de bus | DOWN UNDER 2014

 2. Mia. zegt:

  Was weer zeer de moeite waard om te lezen en fotos te kijken, en zo rijden wij met jullie mee op vacantie…..Groetjes…

 3. Gea zegt:

  Was weer de moeite waard. Heerlijk jullie verhalen

 4. Inge zegt:

  Mooie trip en dank voor de prachtige foto’s! Op de laptop toch beter te bekijken dan op tablet! En wat gezellig zo met de Spaanse meisjes!! Hopelijk gaat het met jullie onderdanen weer wat beter!

 5. Nancy zegt:

  Ik verslind elk verslag van jullie. Het blijft elke keer weer boeiend!

 6. Liset zegt:

  Sydney!!!! Manly Beach is leuker dan Bondi Beach. Althans 15 jaar geleden 😊 veel plezier met varen. Voor tips hou ik me aanbevolen. Ik ga in mei die kant op!

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s