Lekkere zondag in Merimbula

SONY DSC

 

Lekkere zondagochtend, koffie, ontbijtje van Griekse Yoghurt met aardbeien (yummie!!), lekker buiten naar de bootjes kijken en dan toch maar eens gaan douchen en aankleden. Het leven is nog niet zo slecht in Meribumbula. Albert heeft nog wel pijn, maar voelt zich beter dan gisteren en we besluiten dan ook het stuk van de toeristische route wat we gisteren hebben laten zitten, vandaag alsnog te doen.

Toen we hier weg reden begon het op de brug al te miezeren, dus zakte de moed ons een beetje in de schoenen. Vooral richting Eden, waar wij heen wilden, was het behoorlijk donker en bewolkt. Maar tot onze verrassing klaarde het snel weer op en vervolgden wij onze weg naar Wyndham, waar we de route gisteren afbraken. Weer genoten we van een heerlijke route over onverharde wegen, waar je trouwens tot onze verbazing gewoon 100 mag rijden. Oef zeg! Wij gaan veel langzamer, want we zien graag wat om ons heen, maar af en toe worden we ingehaald door een grote wolk stof van een Aussie die meer haast heeft dan wij.

Hier en daar springt er een wallabie over de weg en sommigen blijven even nieuwsgierig naar ons kijken. Ze blijven zo leuk! De koe die ik probeer te fotograferen tijdens zijn dagelijkse bad in de poel, vertrouwt het niet. Ze komt als een haas uit het water, maar als ik tegen haar begin te praten, is ze gewoon toch een echte koe: nieuwsgierig naar wat dat rare mens toch komt doen. Het is weer ontzettend genieten, maar niet in woorden of foto´s uit te leggen, maar dit landschap heeft zoveel charme. Vanuit de drukke toeristische kustplaatsen zit je in 10 minuten in het meest charmante, rustieke platteland wat je je maar kan voorstellen. Heerlijk!

Op de terugweg komen we weer langs Oakland´s Barn en Garden en we besluiten eens een kijkje te nemen. We komen bij een tuincentrum met leuke hebbedingetjes, wat trouwens wel 30 keer in een beetje Intratuin past hoor. Geen kerstshow, dat hadden we wel een beetje verwacht, maar leuk is het wel. Ze verkopen diervoerders, planten, leuke decoraties voor huis en tuin én hebben een druk bezocht café. Het is lunchtijd dus nemen we allebei een salade en delen we een schaal patatjes, want het is tenslotte zondag. En daardoor hebben we onze warme maaltijd gehad en hoeven we de deur niet meer uit vandaag, ook lekker.

Terug in het appartement kijken we onze ogen uit naar alles wat er voor ons op het water gebeurt: er worden oesters geraapt (of hoe noem je dat) met zo´n klein bootje, er wordt gepeddeld op planken, er worden vissersbootjes in het water gelaten en de pelikanen vliegen af en aan. Ik doe de laatste was, pak de koffer weer om voor de komende dagen en verdiep me weer in een volgend boek van McKinley (ik ben verslaafd). Rond een uur of vijf komen de papagaaitjes weer en deze keer heb ik een bordje eten voor ze klaar staan. Nou, mooi dat ze geen aardbeien eten! Het brood gaat er echter goed in. Zo goed, dat ik later met de stofzuiger het terras schoon moet maken. Ondertussen is het gaan regenen, dat kon niet uitblijven. Af en toe flitst het nu een beetje, mooi gezicht achter die enorme glazen wand.

We gaan eens lekker aan een toastje met een stukje Franse kaas, want alles is hier te krijgen (nou ja, bijna). Morgen weer verder, naar Metung, waar ons weer een mooi appartement wacht. Maar mooier dan hier? Dat kan bijna niet!

7 reacties op Lekkere zondag in Merimbula

 1. Pingback: Lekkere zondag in Merimbula | DOWN UNDER 2014

 2. Mia. zegt:

  Monique en Albert, wat mooi weer , met die koe is het net een hollands plaatje,mooi landschap, en dat “oude spul”bij die tuincentra heeft toch ook wel weer wat zien.Jullie hebben wel een pracht uitzicht vanuit het appartement…geniet van jullie zondag, doen wij ook het is wel koud hier maar 3 grd ,is niet veel…..maar we maken het binnen gezellig en lekker warm..groetjes en geniet..Mia.

 3. Caroline zegt:

  Fijn dat Albert zich weer wat beter voelt. En wat een omgeving zeg! Dat uitzicht op het water is geweldig, maar die foto van die twee papegaaien is echt magnifiek!! Wat een kleurenpracht, dit plekje is echt een topper zeg. Ik ben erg benieuwd naar de volgende plek.

 4. Gea zegt:

  Weer een heerlijk verhaal. En die vogels…. prachtig. Het blijven mooie dieren. Weet je dat je de koekebarra (vast niet goed geschreven) heel goed kunt voeren met gehakt?

 5. Ria Reumers zegt:

  Leuke foto’s van “intratuin” Jullie genieten ondanks de mindere momenten, heerlijk is dat…

 6. Inge zegt:

  Wat een lekker zondagje! Hier is het koud en grauw! Lekker tochtje hadden jullie en wát een uitzicht! Die papegaaitjes zijn het einde!

 7. Astrid. zegt:

  Dit zijn toch de heerlijkste dagen, lekker toeren, kijken naar alles wat er om je heen gebeurt. Fijn dat Albert zich wat beter voelt enne……die papegaaitjes zijn helemaal top! Lekkere boeken hè van Tamara Mc Kinley? 😉

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s