Al een beetje klaar voor vertrek

SONY DSC

En dat zit je op dag 36 van je autohuur … de laatste volle dag. Morgenavond gaan we onze Gouden Koets inleveren bij Europcar in Melbourne en nemen we zelf onze intrek in het Parkroyal Melbourne, recht boven de huurautogarage. Vanaf het hotel zullen we ons nog een paar dagen gaan vermaken in Melbourne en omgeving, maar het wordt onze laatste nacht in een huisje. Wat deze vakantie ons in elk geval geleerd heeft, is dat wij het heerlijk vinden om dit soort huisjes of appartementen te huren in plaats van hotels. En dat reizen met een auto niets is tegengevallen, weten jullie nu wel!

We begonnen de dag vanmorgen met een ontbijt bij de beroemde Beechworth Bakery. Echt een bijzonder mooie bakkerij, een lust voor het oog wat daar allemaal in de vitrines lag. We wandelen een uurtje of anderhalf door het stadje, waarbij ik winkel in, winkel uit ga en wat kleine hebbedingetjes scoor, met name voor in de keuken en Albert van bankje naar bankje gaat met de camera in de aanslag. Er is een kleine, maar leuke farmersmarkt en nog een kerstmarkt die werkelijk niets voorstelt. We besluiten voor de buien, die je letterlijk voelt hangen, nog een stukje te rijden. We gaan naar de Woodshed Falls en rijden de Scenic Gorge Drive, bij elkaar nog geen tien kilometer, maar best de moeite waard.

Bij de locale supermarkt halen we nog wat eten voor vanavond, want eten in restaurants is ons deze reis niet echt meegevallen en dat moeten we de laatste dagen sowieso nog. Vandaag dus nog even lekker een eigen gebakken hamburgertje.

En tja, de hele auto leeg. Alle tassen en koffers en losse aankopen zijn vanmiddag uitgepakt en weer ingepakt, met het een duidelijke onderverdeling: dit moet nog mee naar Melbourne, dat moet in de handbagage voor in het vliegveld en er moeten ook nog kleren zijn voor de laatste nacht in Madrid en de weg naar huis. Gaat allemaal lukken, ha, we kunnen zo nog 20 kilogram kleding bij gaan kopen als we willen 🙂 Alle was is gedraaid, wat nu nog vies wordt, moet ook vuil mee in het vliegtuig en wordt in Macisvenda weer gewassen.

Het was een rustig dagje, maar wel nuttig. Vanmiddag regende het weer stevig en morgen verwachten ze ook een sombere regenachtige dag, maar de dagen in Melbourne lijken redelijk droog en zonnig te worden. Laten we het hopen!

 

15 reacties op Al een beetje klaar voor vertrek

 1. Pingback: Al een beetje klaar voor vertrek | DOWN UNDER 2014

 2. Ans zegt:

  Ik heb met volle teugen genoten van jullie reisverslag. Fijne laatste dagen en een goede terugreis toegewenst.

 3. Inge zegt:

  O wat vliegt de tijd! Gelukkig hebben jullie nog een paar dagen in Melbourne! Ga straks plaatjes kijken op de laptop!

 4. Jan&Annie zegt:

  Ook wij hebben genoten van jullie reisverslagen. Nog een paar mooie dagen toegewenst en welthuis!

 5. Jolanda zegt:

  Inderdaad, wat een leesplezier, nog een paar dagen genieten en dan zit het erop, maar ook voor ons ;-).
  Ik heb het gevoel gekregen Australië te hebben verkend zonder er geweest te zijn, mijn hartelijke dank hiervoor!!

 6. Mia. zegt:

  Goede morgen met het zonnetje nu dat binnen schijnt in een mooi brabants dorpje…Monique en Albert weer genoten van jullie moois en wat staat zo’n lange jurk jou mooi Monique, geniet van de laatste daagjes saampjes in alle rust en tot een volgende verslag/fotos…Gr Mia

 7. Nel zegt:

  Wat heb ik genoten van jullie prachtige reisverslag. Als je dit leest zitten jullie denk ik al in Melbourne. Wat een belevenissen en alles bijna zonder gedoe verlopen ! pet je af hoor voor de goeie voorbereiding. Ik voelde me gewoon op de achterbank, zeg maar. Wat vliegt de tijd, de auto al ingeleverd, koffers grotendeels ingepakt voor de grote oversteek. Probeer nog lekker te genieten voor het definitief good-bye Aussie is.
  Een voorspoedige terugreis !!

 8. Inge zegt:

  Inmiddels de foto’s op de laptop bekeken. Schitterend!

 9. Gea Mensing zegt:

  O je. De tijd vliegt. Wat prachtige foto’s

 10. jackcjvan zegt:

  Komt allemaal gied

 11. Jeetje, wat lijkt jullie reis snel gegaan via de blogs (maar dat zal bij jullie nog wel erger voelen haha)
  Wij hebben genoten van jullie verslagen. Geniet van de laatste dagen en alvast een hele goeie en veilige terugreis gewenst!

 12. helma zegt:

  Wat is het toch een prachtig land!Geniet nog van de laatste dagen!groeten vanuit de May!tis koud hier brrr

 13. Bep littig zegt:

  Goede morgen lieverds ik sluit me bij iedereen aan ik heb ook heel erg genoten van jullie reisverslagen geniet de laatste dagen nog dikke knuffels Bep

 14. barry james zegt:

  heel luek om al jullie reisverslagen hebben te lezen en wensen wij jullie een veilige
  rijz terug naar spanje

 15. A3ana zegt:

  Ha, Barry is de man van Freds zus Marijke! Ze schrijft dus onder zijn naam. Jammer, jammer jammer dat de reis bijna ten einde is. Was heerlijk om het te volgen. Thuis komen is ook weer fijn, lekker ook niet elke dag de hort op. Respect voor Albert, die heeft me daar onderste boven aan de verkeerde kant van de weg je prachtige plekken laten zien en ik durf te zeggen, rijden kan hij. Ik heb genoten van jullie hele reis en prachtige foto’s met soms iets van herkenning. In 1 woord: geweldig.
  Goede reis terug, we zitten samen in de lucht, alleen ik sta na ruim 2 uur weer op de grond!

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s