Heerlijk rustig op Kangaroo Island

SONY DSC

Albert is helemaal gelukkig. Twee ochtenden op rij staat hij oog in oog met een paar kangaroes. Gisteren waren het er twee, vanmorgen zelfs drie, gewoon hier achterin de tuin. Natuurlijk lig ik bij dat soort gelegenheden nog op één oor, maar vanmorgen was hij slim genoeg om de camera mee te nemen, zodat hij ook nog bewijs had. Lang lig ik dan niet meer, want hij komt het direct enthousiast vertellen.

We gaan vandaag afscheid nemen van dit mooie plekje op Kangaroo Island. Wat hebben we het heerlijk gehad hier. Lekker je eigen comfortabele huis op een plekje wat nog veel rustiger is dan bij ons in Spanje. Het enige wat je hier ziet, is de zee, wat vogels en af en toe een roe, dus. En de veerboten die continue heen en weer varen vanaf het vasteland. Eigenaren Raelene en Ian waren drie dagen naar Adelaide voor de verjaardag van een kleindochter en die kwamen gisterenavond pas terug. Wij hebben gisteren een rustdag ingebouwd, gewoon lekker wat gerommeld in huis, wasje gedraaid, paar boodschapjes gehaald in het dorp en een boek gelezen.

Dat was trouwens wel even leuk, in het dorp. De supermarkt verkoopt hier geen alcohol, dus togen we naar de plaatselijke bottle shop voor een fles wijn voor het avondeten. Ik vroeg de man advies voor een goede plaatselijke fles wijn en legde uit dat we onze hosts te eten kregen. Hij wist meteen welk wijn Ian kon waarderen en zo namen we voor de zekerheid ook nog maar een flesje wit. Tja, 45 dollar voor twee flesjes wijn, da´s erg onSpaans duur, maar vooruit. Ik betaal de man, sta nog te husselen met wat euro´s die nog steeds in mijn portemonnee zitten en hij vertelde Engels te zijn, maar nog nooit een euro gezien te hebben. Ik laat hem dus wat munten zien, waar hij heel enthousiast over is. Ik schuif hem een euro toe en zeg dat hij die mag houden. Ik geef hem ook nog wat leuke Nederlandse souveniertjes. De man reageert helemaal over de top enthousiast, dolblij. Hij gaat de euro aan zijn zoon laten zien en geeft mij een leuk aapje en Albert een rode pet. Spontaan gezellig, mensen zijn hier echt zo gemeend vriendelijk. No worries, mate!

Na een lekkere douche waren we klaar voor onze gasten. Albert had zijn beroemde Albertjes kipfilet gemaakt, al was het even improviseren zonder ketjap en daarbij gebakken aardappeltjes en ik zorgde voor de salade. Voor het dessert hadden we weinig werk, want Raelene bracht de trifle mee die we eerder al aten. Moest nog op. Ik ben er niet kapot van, maar vooruit, zij vinden het erg lekker blijkbaar. Het was in elk geval gezellig, ze zijn erg spraakzaam en aardig en het is leuk om met locals te praten over het leven hier (en bij ons).
En nu? Ontbijtje maken, inpakken en wegwezen straks. We hebben gereserveerd voor de boot van half elf en gaan richting Adelaide. Hit the frog and toad, mate!

6 reacties op Heerlijk rustig op Kangaroo Island

 1. Pingback: Lekkere zondag op KIup | DOWN UNDER 2014

 2. Dimphy zegt:

  Gelukkig dat Albert zijn kangaroes gevonden heeft. En wat leuk die onverwachte leuke ontmoetingen !! Veel plezier in Adelaide, en ik geniet hier van jullie blogs !!

 3. helma zegt:

  weer genoten van je schrijfkunst.
  gisteren natuurlijk een frietje wezen eten,zijn van de kou naar huis gegaan..brrrr
  was natuurlijk wel weer gezellig!.

  Veel plezier in Adelaide!!

 4. Marian zegt:

  Fijne trip verder

 5. Caroline zegt:

  Geweldig, zo’n ontmoetingen met locals. Blij dat Albert eindelijk zijn springkonijne heeft gezien. Ik ben erg benieuwd naar de rest van jullie reis!

 6. A3ana zegt:

  Aapje? Gegeven paard mag je niet in de bek kijken, denk dat Albert wel een spring-konijn had willen krijgen!
  Ja het was koud zondag, vandaag maandag niet maar morgen maar 12 graden en regen, jullie missen niks, ja, de berenklauw.

Jullie reacties zijn zeer welkom!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s