Kangaroo Island

Kangaroo Island

Kangaroo Island

5 november 2014 – Middleton

Vanuit het binnenland gaan we weer terug naar de kust. Ons doel is Kangaroo Island, maar we vanwege de lange rit gaan we een nachtje logeren in Middleton Cottage Bed & Breakfast.

Middleton Cottage

Stawell - Victor Harbor

6 tot en met 9 november 2014 – Penneshaw

We gaan varen! Kangaroo Island is bereikbaar per vliegtuig of per boot. Wij nemen natuurlijk de auto mee en gaan naar een prachtig vakantiehuis genaamd Sheashell Penneshaw. Het ligt direct naast de plaats waar de Sealink veerboot aanlegt. Kangoeroes in de tuin, prachtige uitzichten en ruimte genoeg. Dus wie op de koffie wil komen, welkom! Dit huis mogen we voor vier nachten thuis noemen.

Victor Harbor - Penneshaw

De voornaamste toeristische punten zijn:

  • Nationaal park Flinders Chase: een natuurgebied dat aan de westkant van het eiland ligt. In Flinders Chase leven onder meer kangoeroes, koala’s, vogelbekdieren en hoenderganzen. Vanuit het bezoekerscentrum zijn verschillende wandelingen te ondernemen.
  • Kaap du Couedic: één van de westelijkste punten van het eiland. Deze kaap is bekend om zijn kolonie Nieuw-Zeelandse pelsrobben en de Admirals Arch, een rotsformatie die een natuurlijke brug of boog vormt.
  • Remarkable Rocks: een groep grote, door erosie in opmerkelijke vormen gesleten, rotsen op een klip boven de oceaan in het Nationaal park Flinders Chase.
  • Conservation Park Seal Bay: toeristen kunnen samen met een gids het strand van Seal Bay bezoeken, waar een grote groep Australische zeeleeuwen te zien is.
  • Hansonbaai: een goede plek om koala’s in het wild te zien. Koala’s zijn enkele tientallen jaren terug geïntroduceerd op Kangaroo Island en doen het opmerkelijk goed.
  • Little Desert: zandduinen in de eucalyptusbossen aan de zuidkant van het eiland.

Natuurlijk is er ook eens een keer tijd voor wat boodschapjes, een keer lekker lezen en gewoon luieren. Het is tenslotte vakantie!